Kartal'da binlerce kişinin katıldığı 'Teslim Olmaycağız' mitingine katıaln HDP İstanbul İl Başkanı Doğan Erbaş HDP'nin Meclis kararını açıkladı.

HDP İstanbul İl Başkanı Doğan Erbaş'ın konuşmasının satır başları şöyle:

Bu meydanda çok önemli bir başlangıç yaptığımızı herkesin bilmesi gerekir. Değerli dostlar sözlerime başlarken, birkaç gün önce Siirt'te yaşanan iş cinayetinde yaşamını yitirenleri saygıyla anıyorum. Ailelerine sabırlar diliyorum. Bu iktidarın Soma'da olduğu gibi, Ermenek'te olduğu gibi insan canı gibi bir derdi yok. Bunların yaptıkları daha fazla kar.

Arkadaşlar, ben size Türkiye'nin parlamentonun 3'üncü büyük partisi olarak konuşuyorum. Ama bu partinin Eş Başkanları dahil vekilleri tutuklanmış durumda. Ben burada ne yazık ki cezaevinden selam getirmek durumunda kalıyorum. Size Eş Genel Başkanımız Selahattin Demirtaş ve vekillerimizin selamı getirdim. Siz asla ama asla boyun eğmediniz. Size en içten selamlarımızı, saygılarımızı gönderiyoruz.

Bu siyasi darbeye karşı daha fazla bir araya gelmeli, güçlerimizi birleştirmeliyiz.

HDP Meclis'e geri dönüyor


Erbaş, parti bileşenleriyle yaptıkları toplantılar sonrasında TBMM'de daha etkin, daha fazla yer alma kararı aldıklarını açıkladı. Eş Başkanlar Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile birlikte 10 milletvekilinin tutuklanmasının ardından parlementodaki komisyonlarda ve genel kurul toplantılarında yer almama kararı aldıklarını hatırlatan Erbaş, Birkaç gündür çok yoğun toplantılar yaptık. Başta partimizdeki bileşenler olmak üzere tüm kurumlarımızla yoğun toplantılar yapıldı. Tecavüzcüleri aklayan yasa tartışmalarını hep beraber gördük. HDP olsaydı bu kadar kolay tartışılır mıydı bu yasa. Bu yeni durumdan sonra parlementolardaki çalışmalarda daha fazla daha etkin şekilde yer alma kararı verildi. Bunu buradan açıklıyoruz diye konuştu.



 

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr