HDP Bitlis milletvekili Mizgin Irgat, partileriyle ilgili haberlere televizyon ve gazetelerde yer verilmemesinin arkasında hükümetin olup olmadığını sordu.

Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığı’na soru önergesi veren Irgat, “Hiçbir televizyon kanalı, radyo veya gazetede partimizin haber ve açıklamalarına yer verilmiyor, hiçbir milletvekili veya siyasetçi arkadaşımıza mikrofon uzatılmıyor” ifadelerini kullandı.


NE TÜR DİREKTİFLER VERDİNİZ?

“Medyadaki bu sansürün arkasında hükümetinizin payı nedir?” diye soran Irgat, Başbakan Yıldırım’a “Televizyon ve gazete yöneticilerine bu yönde ne tür direktifler verilmiştir?” sorusunu yöneltti.

HDP’li Irgat, önergede “Anayasa referandumu öncesinde partimize yönelik bu baskının devam etmesi halinde özgür ve adil bir referandumun yapılabileceğine inanıyor musunuz?” diye de sordu.

YÜZLERCE GAZETECİ MAĞDUR

Irgat, Kanun Hükmünde Kararnamelerle kapatılan televizyon, gazete, dergi ve radyoların yeniden açılması yönünde bir çalışma olup olmadığını da sordu , işsiz kalan yüzlerce gazetecinin durumunu gündeme getirdi.

HDP’li vekil, Başbakan Yıldırım’a “işsiz bırakılan gazetecilerin mağduriyetlerinin giderilmesi konusunda bir çalışmanız olacak mı?” sorusunu yöneltti.  

GAZETECİLER AYLARDIR İDDİANAME BEKLİYOR

Mizgin Irgat’ın gündeme getirdiği bir başka konu, Cumhuriyet gazetesinin tutuklu yazar ve yöneticilerinin durumu oldu.

Irgat bu konuyu da önergede şu ifadelerle dile getirdi: “Onlarca gazeteci 3 ayı aşkın süredir tutuklu olmalarına rağmen haklarındaki iddianameler hazırlanmamıştır. Çoğu gazeteci neyle suçlandığını dahi bilmeden içeride tutulmaktadır. Bu durum hür olması gereken basın faaliyetini iyice yıpratmaktadır. Bu konuda hükümetinizin görüşü nedir?”

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr