Hayır ve Ötesi'nin basın toplasından satır başları şöyle: 

16 Nisan akşamı yaşananlar sonrası, işimizin bitmediğini ve hatta yeni başladığını anladık. Seçimde birçok anormallik var. 2010'da Gülen "İnsanları mezardan kaldırıp Evet verdirin" demişti. Biz bu referandumda ölü birine oy kullandırıldığını tespit ettik. Bazı sandıklarda kayıtlı seçmen sayısından fazla kişiye oy kullandırıldığını tespit ettik. Urfa Eyyübiye'de 31 Mart günü hayatını kaybeden E.E. isimli yurttaş adına 16 Nisan'da oy kullanıldı. 

Bazı sandıklarda 7 Haziran ve 1 Kasım'da 180'i aşan muhalefet oyları, 16 Nisan'da sandıklardan kayboldu. YSK 'mühürsüz oy geçersizdir' kuralını çiğnemiştir. "Bundan önce de oldu" denilen örnekler münferit düzeydedir. Bu kez 3-5 oy mühürsüz değil. Milyonlarca oy mühürsüzdür. Bu her türlü usülsüzlüğe zemin hazırlamaktadır. 

Bazı yerlerde oy kullanmaya gitmeyen yurttaşlar yerine, 'yedek oy' pusulası devreye girdi. Muş'tan ve Urfa'dan telefonlar yağdı. İnsanlar oylar sayılırken sandık bölgesinden çıkarıldıklarını söyledi. 

16 Nisan 2017 tarihli Anayasa Değişikliği Referandumu'nun iptali, hukuki açıdan kaçınılmaz bir zorunluluktur. 'Usül esastan önce gelir' kuralı, mühürsüz oyların kullanılmasıyla yerle bir edilmiştir. Bu hukuk cinayetidir.

Canlı yayın. #News @scopeTR https://t.co/ZUPNC7N1oT

— #ÖZGÜRÜZ (@Ozguruz_org) 25 Nisan 2017

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr