Nöro-psikiyatr Haydar Dümen "Erkek ve kadında 80 yaşına kadar teorik olarak cinsellik sönmez. Ama ilk zamanlardaki gibi olmaz. Kadın 90’a kadar bile gider" dedi. "Her kadın ve erkekte eşcinsel olma içgüdüsü var" görüşünü savunan Dümen, "Her kadının içinde lezbiyenlik her erkekte de gay’lik var" ifadesini kullandı.

Posta'dan Canan Danyıldız'ın sorularını yanıtlayan Haydar Dümen'in 40 sene önce cinsel devrim yaptığını belirterek şu açıklamalarda bulundu:

40 sene önce bu ülkede cinsel devrim yaptım. Halkın güvenini kırmamak lazım. Bunun için de bazı şeylere dikkat etmek gerek. Doktor olarak bana güvenmeliler. İnsanın kimliğinin ciddiyetiyle, ruhunun ise huzurlu ve eğlenceli kısmıyla ilgileniyorum. Bu yüzden mesajı verirken güldürü havasına sokup öyle veriyorum. Bir daha asla bir Haydar Dümen gelemez. Çünkü, tehditler dahil her şeyi göze alacaksın. Bunun dışında bilgi birikimin olacak. Mezopotamya'yı bilmeden, inanç cinselliğini bilemezsin. 2000 yıl önce resmedilen vajinayı, Afrika'daki cinselliğin tarihini bilmezsen böyle anlatamazsın. Beni farklı kılan bu sentezi yapabilmem ve cesurca anlatabilmem" dedi.

'DUDAKTAN ÖPÜŞMEYİ BİLMİYORUZ'

Dümen açıklamalarına şöyle devam etti "Yaptığım araştırmaları kongrelerde anlatıyorum, ilgilenen yok. Ama sorular hep cinsellik üzerine… Yıllar içinde bu konuda aranan isim oldum. Evet. İslam ülkelerinde alt neden olarak yüzde 100'e yakın bağlantı var. "Kadınıma baktın" diye adam öldürüyorsan, bunda bir gizem var. Yabancı ülkelerde kadın ya da erkek, iş yürümüyorsa "Seninle artık yapamıyorum" diyor ve ayrılıyor. Sosyal yapıları daha rahat. Aslında tüm tarım toplumlarının sosyal ilişkileri sağlam ve düzgündür. Türkiye de böyleydi. Sonra toprağımıza kum karıştırdılar. Yoksa tarım toplumunda böyle baskılar, cinsel sorunlar, kadın-erkek ilişkilerinde bozukluklar ya da suçlar olmaz. Bu ülkenin yüzde 50'si dudak dudağa öpüşmeyi bilmiyor. Köyde karı-koca çocuk yaparken göbekleri birbirine değmesin diye minder koyuyor. Ona göre birleşmede göbekleri değerse, çocuk kusurlu doğarmış…"

 

 

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr