Genel Müdürlüğün Cumhuriyet'in haberi üzerine gönderdiği cevap metninde kim tarafından kullanıldığı tespit edilemeyen telefon hattının 28 Haziran 2011 tarihinde aktive edildiği ve bu işlemi yapan kişi tarafından telefon adresi olarak Özel Harekat Daire Başkanlığı'nın gösterildiği belirtildi. Açıklamada, bahse konu telefon hattının sahibi olarak gösterilen B.S isimli şahsın Özel Harekat Daire Başkanlığından ve Emniyet teşkilatından 9 yıl önce ilişiğinin kesildiği ve emniyet teşkilatı ile hiçbir iş ve ilişkisinin kalmadığı ifade edildi. Emniyet açıklamasında B.S'nin Emniyet'ten neden atıldığı konusunda bir bilgi ise yer almadı.

Polis telefonundan IŞİD’ciyle görüşme

Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki IŞİD davasının dosyasında, Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekât Daire Başkanlığı adresinde görünen B.S isimli kişi adına kayıtlı telefon ile IŞİD’ci Mustafa Demir arasında geçen görüşmeye ilişkin tape de yer aldı. Görüşmenin deşifresine ilişkin tutanakta “Hedef konumundaki Mustafa Demir ile gerçekleşen görüşme kaydına konu olan Ebu Muhammed isimli şahıs, Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekât Daire Başkanlığı Gölbaşı / Ankara adresli B. S. adına kayıtlı, ilgili operatör tarafından güncellenen 0 505 ... GSM numarasını kullanarak iletişim irtibatına geçmektedir” diye yazıldı. Söz konusu telefondan 2 Aralık 2014 günü yapılan görüşme şöyle:

Ebu Muhammed: He, bu Muhammed Iraki ile ilgili, Nuaybi’yle de görüşsen olur yani, bi şekilde onlardan birine ulaşmam lazım benim. Hani senlen bi haber göndermiştim ben, bugün aradığımda..
Mustafa Demir: Tamam.
E: Nuaybi’yle de görüşsen olur, Nuaybi’ne söyle, inşallah bizi görüştürsün, işte nasıl ayarlanıyorsa, orda durumu bir ayarlarsan eğer...
M: Sen direk. Nuaybi’yle mi görüşmek istiyorsun, kendisiyle mi görüşmek istiyorsun abi?
E: Kendisiyle görüşsem çok daha iyi olur ahi.
M: Tamam, ben mesaj göndermeye çalışırım inşallah, tamam mı.
E: Buradan bi isteğin var mı ahi, Cuma günü çıkacağım ben inşallah.
M: Eee yok abi şu an Allah razı olsun.
E: İnşallah ahi, aleykümselam, cezarullah.
M: Sen haber beklemeden mi çıkacaksın?
E: Ahi haber beklemeyelim, işim acil benim, bu
M: Tamam.
E: Ona göre düzenleme yapacam ben, ıı ne görüşebilirsem, olam olmazma eğer ıı, şeylen görüşecem, hacı ğanim var ya
M: Hıhı
E: İdari, onunla görüşecem, ya o ulaşsın, ya kendisine ulaşıyım, nasıl, bi şekilde ulaşmam lazım benim.
M: Anladım abim, hayır inşallah abi.
E: Eyvallah abi.
M: Mesaj atarım, ıı bana dönerlerse, inşallah Perşembe günü sen beni ara.
E: Tamam kardeşim. M: Ben olumlu ve olumsuz bi haber veririm sana.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr