Kaza, sabah saatlerinde Zonguldak- Ankara karayolunun 28'inci kilometresinde Gökçebey İlçesi yakınındaki kavşakta meydana geldi. Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde tedavi gören hasta, Ankara Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne sevk edilmek üzere 112 Acil Servis ambulansı ile yola çıkarıldı. Atakan Doruk yönetimindeki 67 AC 347 plakalı ambulans, iddiaya göre kavşakta hatalı dönüş yapan Ahmet K.'nın kullandığı yolcu minibüsünün çarpması sonucu devrildi.

Emniyet kemerleri takılı olan ambulans sürücüsü Atakan Doruk, sağlık personelleri Selçuk Yazıcı, Kerim Dinçer ve hasta, kazayı hafif sıyrıklarla atlattı. Sağlık personelleri ve hasta, kaza yerine gelen ambulanslarla kontrol amaçlı tekrar aynı hastaneye kaldırıldı.
İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Cin, ambulansta hastanın ve sağlık personelinin emniyet kemerlerinin takılı olduğunu söyleyerek, "Personelimiz ve hasta hafif sıyrıklarla kazayı atlattı. Hastanede müşahade altında tutulan hasta ilerleyen saatlerde tekrar Ankara'ya sevk ediecek" dedi.
Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr