Manisa’da parkta spor yapan Ebru Tireli adlı kadını darp eden ve ifadesinde suçunu itiraf eden saldırgan Davut Kahraman hakkındaki soruşturma tamamlandı.

İddianamede Kahraman için Tireli’ye saldırısının dışında, benzer bir saldırıya uğradığını polise anlatarak Kahraman’ın yakalanmasını sağlayan Neslihan Ç.’ye yönelik suçlarından da toplamda 20.5 yıla kadar hapis cezası istendi.

Milliyet’ten Musa Kesler’in haberine göre, Kahraman hakkında Tireli’ye ‘kasten yaralama’ ve ‘hakaret’ suçlarından 6.5 yıla kadar, Neslihan Ç’ye yönelik olarak ‘hakaret ve cinsel saldırı’ suçlarından 14 yıla kadar hapis cezası istendi.

Neslihan Ç. polise verdiği ifadede, 10 gün önce kendisine de kırmızı ve aynı markalı araçtan inen bir kişinin saldırdığını, şahsın aracının plakasını aldığını ancak şikayetçi olmadığını söylemişti.

Neslihan Ç.’nin iddianamede şu ifadeleri kullandı: “25 Kasım akşam saatlerinde evime gidiyordum. Arkamdan bir araç sesi duydum. Yaya kaldırımında olduğum için aracı önemsemedim. Aracın sürücüsü aracın camından sarkarak kalça ve bel kısmıma vurdu. Eliyle mi başka bir cisimle mi vurduğunu fark edemedim. Şahıs bana ‘Seni bir daha burada bu saatte görürsem, seni sinkaf ederim’ dedi. Plakasını aldım ama korktuğum için polise ihbar etmedim. Daha sonra Ebru Tireli benzer olaya maruz kalınca durumu polislere bildirdim. Bu kişiden şikayetçiyim.”

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr