Halk Bankası’nın açtığı personel sınavında ilk üç binlik listeye giren ancak ataması yapılmayan adaylar yaşadıklarına isyan ederek hayatlarının altüst olduğunu söyledi. Kendilerine işe alınacaklarına dair söz verildiği için başka işlere gitmediklerini söyleyen personel adayları, “Yeniden sınav açılacağı duyumunu aldık. Biz 20 aydır mağdur bir şekilde beklerken, yeni sınav açılmasına anlam veremiyoruz. Hayatlarımız altüst oldu” dediler.

Halk Bankası, personel ihtiyacını karşılamak için her 2 yılda bir sınav açarak personel alımı yapıyor. Halk Bankası’nın açtığı sınavlarda belirlenen listeye girerek atanmayı bekleyen adaylar ise karşılarında muhattap bulamamaktan yakınıyor. 2014 yılının Ağustos ayında sınava giren ve Adıyaman’da birinci olan İbrahim Çiçek ile birlikte birçok mağdur aday ve yakınları yaşadıklarını Cumhuriyet’e anlattı. Aradan 20 ay geçmesine rağmen hâlâ bankaya alınmadığını anlatan Çiçek, “İmza toplayıp 30 kişi ile beraber Ankara’ya gittik. 4 bakan 12 milletvekili ile görüştük ama bir sonuç alamadık”dedi.

Çiçek, “2014’te 6 bin kişi ile birlikte Halkbank’ın sınavına girdik. 2 bin kişiyi işe aldılar. Bin kişiyi ise yedek bıraktılar. Ben Adıyaman’da 1. olmama rağmen yedek listesine girdim. Asillerin eğitimleri sırasında o dönemin Halkbank İnsan Kaynakları Daire Başkanı Erdal Çelik ‘bütün yedekler 2015 içerisinde aramıza katılacak’ diye açıklama yaptı. Halkbank Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenoğlu da, ‘2015 içerisinde 50 yeni şube açıp 1500 kişiyi daha istihdam edeceğiz’ şeklinde açıklama yaptı. Açılan 50 şubede kim çalışıyor merak ediyorum. Sonunda bir tekstil fabrikasında işe girerek geçimimi sağlamaya çalışıyorum” ifadelerini kullandı.

"Oğlum bir yaşına bastı"

Elif Ç’nin babası Murat Ç’de “Kızım yedek olduğunda Halkbank Şube Müdürlerinden biriyle konuştuk. Mutlaka alınıp bir yıl içerisinde işe başlayacağını söyledi. Bu yüzden başka bankaların sınavını kazanmış olmasına rağmen işe gitmedi. 20 ay geçti hâlâ mağduriyetlerinin giderilmesini bekliyoruz” diye konuştu.

Ayşegül G’nin eşi Aydın G. ise “Eşim sınava girerken hamileydi. Şu an oğlum 1 yaşında. Hayatımızı bu işe endekslemiş gibiyiz” dedi.

Halk Bankası yetkilileri ise iddialara ilişkin sorulara ilişkin herhangi bir açıklama yapmadı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr