HSYK 1. Dairesi’nin 18 Şubat Perşembe günü aldığı kararda, “Çanakkale Adliyesinin mevcut iş ve kadro durumu gözönünde bulundurularak Arıcan’ın 2002 sayılı Hakimler ve Savcılar Kanunu’nun ‘Geçici Yetki İle Görevlendirme’ başlığını taşıyan 47. maddesi gereğince 4 ay süreyle Malatya Cumhuriyet Savcılığında çalışmak üzere geçici yetki ile görevlendirildiği” belirtildi. Arıcan, karara hakim ve savcıların paylaşım adresi adalet.org’dan ‘susturabileceğinizi mi sanıyorsunuz’ başlığındaki yazı ile tepkisini dile getirdi.

Arıcan, HSYK’nın geçici görevlendirme kararına şaşırmadığını belirterek, bunun nedenlerini de “Çünkü, birilerin oradaki varlık sebepleri bu zaten. Siyasi iradenin, veya siyasi iradenin HSYK'daki uzantısı olan Sayın Bakan'ın ve Müsteşarının canını kim sıkarsa, o kişiyle ilgili gerekeni yapmak. Bir nevi memurluk gibi bir şey işte. Ey bu tasarrufun sahibi etkili ve yetkililer, buradan, binlerce kişinin huzurunda size sesleniyorum; ‘bu işlem ve tasarruflarınızla beni susturamazsınız; hem vallahi, hem billahi susturamazsınız'” ifadeleri ile açıkladı.

Her zaman olduğu gibi gördüğı ve vakıf olduğu her türlü haksızlık ve hukuksuzluğun karşısında, "haksızsınız, hukuksuzsunuz, kul hakkı yiyor ve suç işliyorsunuz" demeye devam edeceğini kaydeden Arıcan, “Bu canımdan çok kıymet verdiğim çocuğumun emeği ve geleceğine mal olsa da. Sürgün ve gözdağı verircesine, aile bütünlüğümü bozarcasına, herhangi bir gerekçe bile göstermeden geçici yetki ile Malatya'ya gönderseniz de mesleğimden ve ekmeğimden edebileceğinizi bilsem de hiç ama hiç önemsemiyorum. Bu tasarruflarınız sadece bana ve benim gibi düşünen insanlara güç ve cesaret verir. Niye mi? Demek ki, yazıp çizdiklerimiz boşa gitmemiş diye” dedi.

Her zaman ve her ortamda, herkesin yüzüne ve gözünün içine sürekli bakabilecek bir yaşam tarzı olduğunu belirten Arıcan, “Ey etkili ve yetkililer ve onların infaz memurluğunu yapan bazı zatı muhteremler. Büyük devlet adamlarının yetiştiği Malatya'ya değil; bizi Kobani'ye bile gönderseniz, hiç bir şey fark etmeyecek bilesiniz. Nefesim ve gölgem her zaman üzerinizde olacak. Ta ki, mülakat savsatası ile hakkını yediğiniz, hakimlik sınavına giren kızım ve yazıişleri müdürlük sınavını giren adaylardan, ve hem de bu güne kadar haksızlık ve hukuksuzluk yaptığınız tüm meslektaşlarımdan özür dileyene kadar. Allah'ın tüm gazabı üzerinize olur inşallah” diye konuştu.

Geçici görevlendirme kararını ANKA’ya değerlendiren Yargıçlar Sendikası Başkanı Mustafa Karadağ, HSYK’nın görevlendirmesinin bir cezalandırma yöntemi olduğunu belirtti. Karadağ, “HSYK hukuksuzluğu artık o kadar çok benimsemiştir ki kendisini siyaseten vesayeti altında bulunduğu Adalet Bakanlığı ile içselleştirmiş, ona yapılan eleştirilere karşı dahi tahammülünü yitirmiştir. Yargıçlar Sendikası olarak biz olacak usulsüzleri, kayırmacı ve cezalandırmacılığı önceden gördük ve mülakatlarda kamera kaydı yapılması için Adalet Bakanlığına başvuruda bulunduk cevap dahi vermediler. Bugün de yaptıkları hukuksuzluk yetmemiş, yazılı sınavda 71. olmuş kızını mülakatta hiç bir gerekçe göstermeden eleyenler, savcı babayı komik sebeplerle Çanakkale'den Malatya'ya sürgün ediyor. HSYK'nın bu cezalandırma amaçlı görevlendirme tasarrufunu kınıyoruz” dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr