45. İstanbul Müzik Festivali’nin ilk hafta sonunda müzikseverleri iki farklı ve hareketli etkinlik bekliyor.

Bugün saat 10.20’ye kadar sürecek kahvaltının (Sait Halim Paşa) ardından başlayacak olan Müzik Rotası’nda önce saat 11.00’de Yeniköy Surp Asvadzadzin Ermeni Kilisesi’nde Ayşe Şenoğul (soprano) ve Merve Kocabeyler (arp) bir dinleti sunacak.

Bach, Fauré, Schubert, Hahn, Ravel ve Debussy’den eserlerin seslendirileceği konserin ardından saat 12.10’dan itibaren bu kez Sait Halim Paşa Yalısı’na çevrilecek rota.

Citta di Prato Oda Orkestrası Yaylıları’nın vereceği konserde Mozart, Vivaldi ve Purcell’in eserleri icra edilecek. 13.10’da ise Yeniköy Aya Yorgi Rum Ortodoks Kilisesi’nde Semplice Quartet’in konseri başlayacak. And Karabacak’ın (klarnet) eşlik edeceği topluluk Mozart’ın Klarnet Beşlisi La Majör eserini çalacak. Ardından Yeniköy Panayia Rum Ortodoks Kilisesi’ne geçilecek ve 14.10’dan itibaren başarılı keman virtüözü Elvin Hoxha Ganiyev Bach’ın Keman Sonatlarını icra edecek. Günün son konseri ise Avusturya Kültür Ofisi’nde...

Trio Immerse’nin Schubert ve Brahms’dan eserler çalacağı konser saat 15.10’da başlayacak.

Pazar klasikleri

Pazar günü festivalin çok sevilen Hafta Sonu Klasikleri etkinliği bekliyor müzikseverleri. Tüm dinleyenleri 19. yüzyıl imparatorluk stili dekorasyonuyla göz kamaştıran Avusturya Kültür Ofisi’nde güne müzikle başlamaya davet eden etkinlikte 2013’te Viyana Konservatuvarı öğrencileri Vira Zhuk, Anna Maria Niemec ve Mariam Vardzelashvili tarafından kurulan Trio Immersio saat 11.00’den itibaren Haydn, Mozart ve Brahms’tan eserler çalacak.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr