Mersin Üniversitesi’nde eğitim gören 4 kadın, bir eylemde gözaltına alındıktan sonra Emniyet Müdürlüğü’ndeki avukat görüşme odasında avukat O.K’nin sözlü ve fiziksel tacizine maruz kaldıklarını iddia etti. Avukat ise kadınları, kendisiyle kişisel husumet yaşayan bir avukatın yönlendirdiğini iddia ederek “46 gün sonra yöneticisi olduğu ÇHD Mersin Şubesi’ne son derece profesyonelce hazırlanmış şikâyet dilekçesi vermeleri şüphelilerin bana çok çirkin bir iftira attıklarını göstermektedir” dedi.

O.K, sosyal medyada “tacizci avukat” etiketiyle teşhir edildiğini, adının ve mesleğinin bu paylaşımlarda açıkça yazıldığını ve fotoğrafının yayımlandığını söyledi.

Üniversite öğrencileri H.M.V., D.C., Y.Ö. ve N.M. 24 Şubat’ta 8 Mart Dünya Kadınlar günü için afiş asarken gözaltına alındı. Serbest bırakılan 4 kadın, O.K’nin gözaltında kendilerini taciz ettiğini iddia etti. Şikâyetçilerden D.C., “Yakın oturmak istiyor, dokunmak istiyordu. Savunma dışında başka konular konuşuyordu. Selamlaşmak için elimi uzattım ama sarılmak istedi. 14 Haziran’daki duruşmamız için başka bir avukata vekâlet verdik. O.K. hakkında şikâyetçi olduk ve kendisini teşhir ettik” dedi.


Kaynak: Cumhuriyet.com.tr