Duruşmayı izlemeye gelen HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan da, kendisi hakkında da aynı mahkemede açılan başka bir dava nedeniyle Mahkeme Başkanının, "Ya dışarıya çıkacaksınız, ya da ifadeniz var, ifadenizi vereceksiniz" sözü üzerine, yargılandığı dava için ifade verdi.

MİLLETVEKİLİ ACAR BAŞARAN'I EŞİ SAVUNDU

Batman'da hakkındaki 3 ayrı dosyadan dolayı gözaltına alınan HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran'ı mahkemede savunan avukatlar arasında eşi Hüseyin Başaran da yer aldı. Milletvekili Ayşe Acar Başaran serbest bırakıldıktan sonra yaptığı açıklamada, "Biz, 'Hayır' çalışması yaptığımız herhangi bir günde bizleri alıp buralara getiriyorlar. Bunun artık hukukla, adalet hiçbir ilgisi kalmadı. Er ya da geç bu yanlıştan bir gün dönülecek. Birkaç yıl sonra hukuk ve adalet tarihinin geçmişine bakıldığı zaman kara bir leke olarak görülecek. Bir milletvekili sabahın erkeninde evinde alınıp mahkeme salonlarına getiriliyor. Bir yandan da Batman'da il yöneticileri 'Evet'e çalışıyorlar. Bu 'Hayır' bir saldırıdır. Ama herkes umutlu olsun, hayır olacak, bu ülkenin demokratikleştirilmesi olacak. Herkes rahat olsun eninde sonunda kazanan biz olacağız" dedi.

HAKİM YA ÇIK YA DA İFADE VER DEDİ
Mahkemede kendi davasıyla ilgili ifade veren Milletvekili Mehmet Ali Aslan ise, "Ben Ayşe Acar Başaran'ın gözaltına alınması nedeniyle adliye geldim. Ancak, ilginç bir uygulama ile karşı karşıya ile kaldım. Bir davam ile ilgili hakimin 'Ya dışarıya çıkacaksın, ya da bir dosya ilgili ifade vereceksin' demesi üzerine ifade verdim" diye konuştu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr