Kadıköy'de 24 Eylül günü, Birleşik Haziran Hareketi'nin "Laikliği kazanacağız" başlıklı bildirilerini dağıtırken gözaltına alınan Halkın Türkiye Komünist Partisi (HTKP)Genel Başkanı Erkan Baş ve ÖDP İstanbul İl Başkanı Deniz Demirdöğen'in de aralarında bulunduğu 14 kişi emniyetteki işlemlerinin ardından bu sabah soruşturmanın yürütüldüğü Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirildi. Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcısı Gökalp Kökçü, Baş ve Demirdöğen'in de aralarında bulunduğu 14 kişiyi, "Cumhurbaşkanına hakaret", "Polise mukavemet" ve "Toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet" suçlarından adli kontrol tedbiri uygulanması talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk etti.

8 KİŞİYE YURT DIŞINA ÇIKIŞ YASAĞI

Savcının ifade almaksızın adli kontrol talebiyle mahkemeye sevk ettiği BHH üyeleri 9. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından serbest bırakıldı.

Serbest bırakılan 15 kişiden 8'ine yurt dışı çıkış yasağı konuldu. Yurt dışı çıkış yasağı konulan isimler: Erkan Baş, Deniz Gülşen,Deniz Demirdöğen, Serdar Bal, Hasan Toprak, K.Hasan Çoğal,Hasan Karayiğit,Ibrahim Yıldızkan.

İstanbul'da HAZİRAN üyelerine sert polis müdahalesi: 20 gözaltı

Laiklik bildirisi dağıtanlara sert müdahale... Binlerce kişi sokaklara çıktı

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr