Gökcan Şanlıman, üçüncü albümü “Yaşım Tutmuyor Mutluluğa” ile “Amacım yalnızlığı yüceltmek veya cevabı bulmak değil, pişmanlıklara ve yorgunluklara dert ortağı olmak" diye sesleniyor.

2010 yılında yayınladığı “Yesterday” albümünde bugüne ilham veren yabancı klasikleri seslendiren Gökcan Sanlıman, 2012’de şarkıcı-söz yazarı kimliğiyle öne çıktığı Soğuk Temmuz ile kendi tarzını ortaya koydu. Avrupa Müzik’ten çıkan yani albüm akustik altyapıların ön planda olduğu bir albüm. “Yaşım Tutmuyor Mutluluğa” balad ağırlıklı 9 şarkıdan oluşuyor. Yapımı 15 ay süren albümde söz ve müzikler Gökcan Sanlıman ve Haluk Kurosman ortak çalışması.
İstanbul’un görünmeyen yalnız sokaklarından, içimizde gizlenen yalnız duygulardan ilham alan şarkılar, kimi zaman karamsar, kimi zaman dalga geçen, kimi zaman da kafa tutan hikayelere fon müziği oluyor.

22 Aralık 1985 İstanbul doğumlu Gökcan Sanlıman, orta ve lise öğrenimini İtalyan Lisesi’nde tamamladıktan sonra 2009 yılında Bilgi Üniversitesi “Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetimi” bölümünden mezun oldu. Halen Bilgi Üniversitesi’nde “Kültür Yönetimi” bölümünde master eğitimini sürdürmekte.

2010 yılının mayıs ayında, birbirinden önemli bestecilerin şarkılarını “Yesterday” adlı albümünde tekrar yorumlayan Gökcan Sanlıman, Göksel ile “Good Bye My Love Good Bye”, Teoman ile “Prison Song” şarkılarında düet yaptı. Ayrıca Gökcan Sanlıman’a, “I Want To Break Free” şarkısında Şebnem Ferah kadın vokal olarak eşlik etti.

Bu şarkıların yanı sıra “The Sound Of Silence”, “Wonderful Life”, “Rain” gibi şarkıların da yer aldığı bu albüm klasik severlerin beğenisini kazandı.
Sanlıman’ın, Teoman prodüktörlüğünde hazırlanan kendi söz ve bestelerinden oluşan ilk solo albümü “Soğuk Temmuz” Aralık 2012 tarihinde yayımlandı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr