Rakka'da ABD Hava Kuvvetleri'ne ait uçakların Esad yönetimine bağlı bir savaş uçağını düşürmesinin yankıları sürüyor. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygı duyulması gerektiği yönündeki açıklamanın ardından bir açıklama da Rusya Savunma Bakanlığı'ndan geldi.

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Rusya'nın hava operasyonu yaptığı bölgelerde, Fırat'ın batısında tespit edilen ABD öncülüğündeki koalisyona ait uçak ve hava araçlarının Rus hava savunma sistemlerince "hedef" kabul edilerek izleme yapılacağını bildirildi. 

Rusya, Suriye'de ABD'de ile işbirliğini askıya aldı

Rus ordusu yaptığı açıklamada, askeri angajmanlarda herhangi bir kaza yaşanmasını önlemek için oluşturulan acil hattın kullanımını askıya aldığını da duyurdu.

Açıklamada, ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin komutasının Suriye hava sahasında hadiselerin yaşanmasını önlemek için oluşturulan iletişim kanalını kullanmadığı iddia edildi.

Amerika Savunma Bakanlığı (Pentagon) dün yaptığı açıklamada, Suriye yönetimine ait SU-22 tipi bir uçağın Tabka kenti yakınlarında koalisyon ortağı savaşçılara bombalar fırlattığını belirtmişti. Açıklamada, Super Hornet tipi bir ABD uçağının derhal karşılık verdiği ve Suriye uçağını düşürdüğü kaydedilmişti. Uçağın pilotu ya da diğer herhangi bir zayiata dair detay verilmemişti.

Suriye: ABD Rakka'da jetimizi düşürdü

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr