Baro Başkanlığı’na Elçi’nin ardından baro başkanvekilliğini yürüten Ahmet Özmen ve HDP Milletvekili Meral Danış Beştaş’ın eşi avukat Mesut Beştaş aday oldu. Elçi’nin eşi Türkan Elçi ve CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun da katıldığı baro genel kuruluna Elçi cinayetinin hâlâ aydınlatılmaması damgasını vurdu.

Tahir Elçi’ye adandı

Diyarbakır Barosu Genel Kurulu, yeni yönetimini belirlemek üzere dün merkez Kayapınar ilçesindeki Cegerxwin Kültür Merkezi’ne toplandı. Diyarbakır Barosu Genel Kurulu, geçen yıl 28 Kasım’da katledilen Diyarbakır Baro Başkannı Tahir Elçi ve trafik kazasında yaşamını yitiren Baro Yönetim Kurulu üyesi Avukat Önder Üngür ile genç yaşta kalp krizi geçirip hayatını kaybeden Mezopotamya Hukukçular Derneği (MHD) Diyarbakır Şube Eşbaşkanı Emrullah Engin Akyürekli’ye adandı.

Kurula, Elçi’nin eşi Türkan Elçi, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ve HDP Adana Milletvekili Meral Danış Bestaş’ın yanı sıra çok sayıda avukat katıldı. Saygı duruşu ve divan seçimiyle başlayan kurulun açılış konuşmasını yapan Baro Genel Sekreteri Abdullah Çağer, “Bugün Türkiye ve dünyada kadınlar ve çocuklar katlediliyor.

Ölümlerin ve gözyaşlarının olmadığı bir dünya istiyoruz” dedi. Baro Başkan Vekili ve yeni başkan adayı Ahmet Özmen de “Elçi sadece bir avukat bir baro başkanı değil, aynı zamanda gözaltında kaybedilen, tepelerine bomba yağdırılan, faili malum cinayet kurbanlarının adalet mücadelesinde simge bir insan hakları savunucusuydu” dedi. Konuşmaların ardından Elçi’nin yaşamını ve baronun 2 yıllık dönemde yaptığı faaliyetlere ilişkin sinevizyon gösterimi yapıldı. Elçi’nin sinevizyon gösteriminde avukatlar gözyaşlarını tutamadı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr