Genco Erkal, uzun uğraşların ardından Kadıköy Lisesi’nin bahçesinde yer alan, Mermer Konak olarak da bilinen Mahmut Paşa Konağı’nı açık hava tiyatrosu olarak açtı. Kadıköy Lisesi bahçesinde Ağustos ayı boyunca haftanın üç günü sahnelenecek olan, Genco Erkal’ın uyarlayıp yönettiği ve oynadığı “Güneşin Sofrasında Nazım ile Brecht” adlı oyunun gösterimleri kaldırıldı.

Sözcü’den Fırat Tur’un haberine göre; Kadıköy Lisesi Okul Aile Birliği, Dostlar Tiyatrosu’na gönderdiği bir yazı ile etkinlik için yapılan sözleşmenin yasal zorunluluktan dolayı fesih edildiğini duyurdu. Okul Aile Birliği yaptığı açıklamada, etkinliğin 15 Temmuz’daki darbe girişiminin ardından alınan “güvenlik tedbirleri” nedeniyle iptal edildiğini belirtti.

Oyun, 20. yüzyıl edebiyatının iki önemli ismi Nazım Hikmet ile Bertolt Brecht’i Güneşin Sofrasında buluşturuyor. Bir müzikal söyleşi tadındaki eserde, aralarında Zülfü Livaneli, Fazıl Say, Timur Selçuk, Cem Karaca, Edip Akbayram gibi isimlerin de bulunduğu usta müzisyenlerin besteleri de yer alıyor.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr