Lise öğrencisi S.B., sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta tanıştığı garson Tarık Y. ile arkadaş oldu ve 4 ay önce başka bir erkekle ilişkiye girdiğini anlattı. Tarık Y., iddiaya göre bu bilgiyi ailesine anlatmakla tehdit ettiği kıza, geçen yıl Mart ayında ormanlık alana götürerek cinsel istismarda bulundu.

S.B., Tarık Y’nin tehditleri üzerine onun arkadaşı kaporta ustası Murat Y. ile de ilişkiye girdi. Tarık Y., daha sonra tehditlerini sürdürerek kızdan kendisine telefon almasını istedi. S.B. de evde babasının eski telefonunu alıp Tarık Y’ye verdi. Telefonun hafıza kartında kızın anne ve babasının ilişkiye girerken çekilen görüntüleri bulan Tarık Y., bu görüntüleri sosyal medyada yaymakla da tehdit ederek kızı ilişkiye zorladı. Tarık Y. ve Murat Y., kıza ormanlık alanda yine cinsel istismarda bulundu.

'EĞER BULUŞMAYI KABUL EDERSEM...'

S.B., tehditlerin devam etmesi üzerine polise giderek durumu anlattı. Tutuklanan Tarık Y. ve Murat Y., ’cinsel istismar’, ’hakaret’, ’tehdit’, ’şantaj’ ve ’kişi hürriyetini yoksun kılma’ suçlarından hakim karşısına çıktı. 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya Ereğli’den ’Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi’ ile katılan S.B., sanıklardan şikayetçi olduğunu söyledi. Tarık Y.’nin, buluşmayı kabul etmediği taktirde anne ve babasının görüntülerini yayacağını söylediğini ileri süren S.B., "Eğer buluşmayı kabul edersem telefondaki hafıza kartını vereceğini söyledi. Ben de kabul ettim. Buluştuğumuzda hafıza kartını unuttuğunu söyledi. İkisinin de cezalandırılmasını istiyorum" dedi.

Sanıklardan Tarık Y. her şeyin S.B.’nin rızası ile olduğunu ileri sürerken, Murat Y. suçlamaları kabul etmedi. Cumhuriyet Savcısı mütalaasında, Tarık Y. ve Murat Y.’nin söz konusu suçlardan toplam 46’şar yıl hapis cezası ile cezalandırılmalarını talep etti. Mahkeme heyeti, mütalaaya karşı sanık avukatlarının savunma yapması için duruşmayı erteledi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr