İsrail ile 6 yıldır Gazze ambargosunu delme ısrarını sürdüren Ankara, sonunda bu hayaline veda etti. Gazze’ye Türkiye’den bir koridor açarak ambargoyu delmeyi öngören planının aksine, İsrail’in Aşdod limanına Türkiye’den elektrik, su, inşaat malzemesi gibi yardımın götürülmesine ‘evet’ dedi. Müzakerelerin 26 Haziran’da Dışişleri Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ile İsrail Başbakanı’nın Temsilcisi Joseph Ciechanover’ın mutabakat metnine imza atmasıyla sonlanması bekleniyor. Eşzamanlı olarak iki ülke dışişleri bakanlıkları mutabakatı dünyaya duyuracak.

Son pürüz hâlâ Hamas. Üst düzey Hamas yöneticisi Salih Ariri’nin Türkiye’den çıkartılmasına karşın İsrail, Başakşehir’deki Hamas ofisinin kapatılmasını istiyor. Türkiye ise “Hamas’ı terörist kabul etmiyoruz; ofisi kapatmayız ama İsrail’e karşı faaliyete izin verilmemesini sağlarız” diyor.

İsrail NATO’da

Türkiye’nin vetosunu kaldırmasıyla İsrail’in NATO’da açacağı temsilcilik için İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin, dün ittifak merkezine gitti. Rivlin ile Genel Sekreter Jens Stoltenberg işbirliği açıklaması yaptı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr