UEFA’dan aldığı 1 yıllık men nedeniyle yeniden yapılanmaya gidecek Galatasaray yönetimi, teknik direktörünü belirlerken cezanın getirdiği sınırlamaları da dikkate almak zorunda kalacak.

Gelecek sezondan itibaren uygulayacağı yeni sistemle Sportif Direktör modeline geçmeye hazırlanan Sarı-Kırmızılılar, UEFA’nın futbol harcamaları için koyduğu 65 milyon Avro’luk sınır çerçevesinde hareket edip kadroyu şekillendirecek teknik direktör arıyor.

UEFA’nın 65 milyon Avro kısıtlaması 2016-2017 ve 2017-2018’i kapsadığı için Galatasaray yönetiminin anlaşacağı yeni teknik adamla birlikte önümüzdeki 2 sezonun yol haritasını belirleyip hayata geçirmesi gerekecek.

Hatırlanacağı üzere Başkan Dursun Özbek, “Gelecek antrenörün bu takımı taşıyabilecek karizmada olması lazım” demişti. Ancak kulübün içinde bulunduğu mali gerçekler, Sarı-Kırmızılıların teknik adam seçiminde “karizmatik” olma özelliği yerine “matematik” unsurları ön planda tutması gerektiğini ortaya koyuyor.

Florya’da bir ‘futbol aklı’ oluşturup pahalı transfer yapmama yolunu seçecek idareciler, mevcut kadrodan sözleşmesi biten ve yüksek maliyetli bazı isimlerle de yollarını ayıracak. Bununla birlikte takımın yaş ortalamasını da 27’ye düşürecek yönetim, 65 milyon Avro’yu aşmayacak biçimde bir kadro oluşturmaya çalışacak. Tüm bunlar da "karizmatik" hoca arayışının yerini "matematik" hesaplara bırakması gerektiğini gösteriyor.

1 yıl men cezası nedeniyle Avrupa arenasında boy gösteremeyecek Galatasaray, bu mali koşullar ışığında şartlarını kabul edecek bazı teknik direktör adaylarıyla görüşmelerini sürdürüyor. Özellikle Lucien Favre ve Rudi Garcia isimleri yönetim içinde ağırlık kazanmış durumda. Bazı yöneticiler, bu konudaki ısrarlı sorularımız üzerine; iki hocanın, Galatasaray'ın uygulamak istediği planlara yapılan ilk temaslarda sıcak baktığı bilgisini verdi. Ancak Sarı-Kırmızılı kulübün teknik direktör listesinde Frank de Boer, David Moyes, Andre Villas Boas ve Marcelo Bielsa da yer alıyor. Galatasaray yönetimi, sezon bitmeden yeni teknik direktörüyle anlaşıp, gelecek planlamasını yapmak istiyor.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr