Galatasaray’da muhalif kimliğiyle bilinen bazı genel kurul ve divan üyelerinin, yönetime yönelik eleştirileri gerekçesiyle disipline sevk edilmesinin krizi yaşanıyor. Sarı-Kırmızılı yönetim, sosyal medya hesaplarında ve kapalı mail gruplarının yanı sıra genel kuruldaki konuşmalarında “hakaret içerikli ifadeler kullanıp eleştiri getirdikleri” gerekçesiyle bazı üyeleri disiplin kuruluna sevk etti. Bu isimlerin arasında Tunç Üner, Serhat Özalemdar, Begüm Özkan, Yasin Çakmak ve Alp Güran’ın olduğu öğrenildi. Üyelere, Disiplin Kurulu Başkanı Celal Emon imzalı gönderilen gerekçeli sevk yazılarında 16 Mayıs’ta TT Arena’da sözlü savunma yapmaları çağrısında bulunuldu.
 
'Nepotizm' kelimesinden sevk


Üye Yasin Çakmak’ın 25 Mart’taki mali genel kurulda kürsüdeki konuşmasında kurduğu “Sözlüklerde nepotizm kelimesinin karşılığını ararsanız sanırım sayın başkanımızın ve kardeşinin resmini göreceksiniz” cümlesindeki ‘Nepotizm’ kelimesinin yanı sıra Dursun Özbek’e duyulan güvensizliğe dair sözleri nedeniyle disipline sevk edildiği öğrenildi.
 
Sebep: Sert eleştiri


Nisan ayı divan kurulu toplantısında, medyanın ve genel kurul üyelerinin dışarı çıkarılmasına tepki gösterip salonu terk eden, geçmiş divanlarda yönetime yönelik eleştirilerde bulunan eski sporcu Serhat Özalemdar’ın ise “Divan toplantısının düzenini bozmak ve çok sert eleştirilerde bulunmak” gerekçesiyle disiplin kuruluna gönderildiği kaydedildi.
 
Tunç Üner: Yazık...


25 Mart’taki genel kurulda Özbek ve yönetime eleştiride bulunan Tunç Üner, sosyal medya hesabından kullandığı bazı ifadelerin başkan ve yönetimin şahsına yönelik hakaret oluşturduğu gerekçesiyle sevk edildi. Üner Cumhuriyet’e “Yazık... G.Saray Batı’ya açılan pencere ama G.Saray’da demokrasi bu duruma gelmişse bu iş bitmiştir. Bunun yankıları büyük olur onu hesaplayamıyorlar. Senelerdir kulübe üretken projeler sunuyorum, bugüne kadar hiç yanaşmadılar. Çünkü o projeler kulüpten nemalanan bir sürü insanın önünü kesiyor. Maalesef bana bunu düşündürtüyorlar. Sosyal medyada muhalifleri takip edeceklerine dünya futbolunu takip etseler belki bu kadar yanlış yapmazlar, bizim de eleştirmemize yol açmazlardı” dedi.
 
Celal Emon: Cadı avı değil


Galatasaray Kulübü Disiplin Kurulu Başkanı Celal Emon, Cumhuriyet’in sevklerle ilgili sorusuna, “Cadı avı değil. Sosyal medyada ağır hakaret vari şeyler yapılıyor. 4 veya 5 kişi var. Bir kısmı diğer üyeler tarafından şikâyet edilmiş, bir kısmı yönetim tarafından tespit edilmiş” yanıtını verdi.(Cumhuriyet)

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr