GALATASARAY’DA 5 DEĞİŞİKLİK


Hırvat teknik adam, Ahmet Çalık, Rodrigues, Chedjou, Hakan Balta ve Josue’nin yerlerine ilk 11’de Semih, Cavanda, Linnes, Sneijder ve Bruma’ya görev verdi.

YANAL'DAN TEK DEĞİŞİKLİK


Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, Galatasaray karşısında lig'in 24'üncü haftasında deplasmanda oynanan Akhisar Belediyespor maçı 11’inden farklı olarak kadroda tek değişikliğe gitti. Yanal, Rodallega’nın yerine ilk 11’de görev N’Doye’a görev verdi. Ersun Yanal Ayrıca sakatlığı bulunan Jan Durica’nın yanı sıra Luis İbanez, Uğurcan Çakır ve Abdülkadir Ömür’ü 18 kişilik maç kadrosuna dahil etmedi.

TUDOR SAHADA

Galatasaray'ın Lig’in 23’üncü haftasında Antalyaspor ile oynadığı maçta hakem tarafından tribüne gönderilen teknik direktör Igor Tudor, Gençlerbirliği karşılaşmasında cezasını tamamlamasının ardından Trabzonspor maçında yedek kulübesindeki yerini aldı.

CAVANDA 13 HAFTA SONRA ŞANS BULDU

Galatasaray'da son olarak ligin 12’nci haftasında Fenerbahçe maçında forma giyen Luis Cavanda, 13 hafta sonra Trabzonspor karşılaşmasının ilk 11’inde görev aldı. Sezon başında Trabzonspor'dan transfer edilen sağ bek oyuncusu, uzun bir aradan sonra formasına kavuşmuş oldu. Sarı kırmızılılarda Antalyaspor maçı öncesi sakatlanan Sneijder da 2 hafta sonra ilk 11’de görev aldı. Galatasaray’da sakatlıktan kurtulan Semih Kaya ve kırmızı kart cezalısı Bruma da 1 hafta sonra ilk 11’de yer aldılar. Ayrıca Martin Linnes ise 3 hafta sonra ilk 11'de şans buldu.

ŞENOL GÜNEŞ SPOR KOMPLEKSİ'NDE İLK BÜYÜK MAÇ

Spor Toto Süper Lig’in 19'uncu haftasında oynanan Gaziantepspor maçıyla birlikte yeni stadı Şenol Güneş Spor Kompleksi'ne geçiş yapan Trabzonspor, Galatasaray maçıyla burada bir ilki yaşadı. Yeni stadında bugüne kadar 3 maça çıkan ve yenilgi yüzü görmeyen bordo mavililer, Şenol Güneş Spor Kompleksi'nde İstanbul’un 3 büyük takımları ile ilk karşılaşmasını Galatasaray’la oynadı.

İÇ SAHA SEYİRCİ REKORU KIRILDI

Trabzonspor taraftarları Galatasaray karşısında kendilerine ayrılan tribünlerin tamamına yakınını doldurarak iç saha seyirci rekoruna imza attılar. Karşılaşma öncesi kulüp tarafından yapılan destek çağrılarına kayıtsız kalmayan bordo mavili taraftarlar, 41 bin 461 kapasiteli statta kendilerine ayrılan tribünleri doldurdu. Rekor katılımın sağlandığı Galatasaray karşılaşmasıyla Trabzonspor iç sahada tarihindeki en yüksek seyircili maçına çıkmış oldu. Ayrıca Galatasaray taraftarları da kendilerine ayrılan tribünde yerlerini aldılar.

YÖNETİM '61' DEDİ

Muharrem Usta başkanlığındaki Trabzonspor yönetimi, Galatasaray karşılaşmasıyla birlikte Trabzon’un da plaka kodu olan 61’inci resmi maçına ulaştı. 7 Aralık 2015 tarihinde başlayan Usta döneminde bordo mavililer bugüne kadar lig ve kupada 60 resmi maç oynarken, söz konusu dönemde 27 galibiyet, 10 beraberlik ve 23 mağlubiyet elde etti.

MAÇ ÖNCESİ HORON GÖSTERİSİ

Trabzonspor’un Medical Park Arena Stadı’nda Galatasaray ile oynayacağı maç öncesi horon ekibi kısa bir gösteri yaparak taraftarları eğlendirdi.

TRABZONSPOR TARAFTARINDAN KOREOGRAFİ

Trabzonspor Galatasaray karşılaşmasında doğu tribününde ilk kez koreografi yapıldı. Bordo mavili taraftarların hazırladığı koreografide ''Dik oyna'' sloganına yer verildi.

TRABZONSPOR PANKARTLA SAHAYA ÇIKTI

Trabzonsporlu futbolcular, maç öncesi sahaya ''Bizde bu dünyada yaşıyoruz. Farkında mısınız? Trabzon Down Sendromu Derneği'' yazılı pankartla çıktı. Seremonide futbolcuların önünde de down sendromlu çocuklar yer aldı.

ŞENOL GÜNEŞ SPOR KOMPLEKSİ'NDE NİKAH KIYILDI

Trabzonspor-Galatasaray karşılaşması öncesinde Şenol Güneş Spor Kompleksi'nde bir çiftin nikahı kıyıldı. Bordo mavililerin yeni stadı ilginç bir ana tanıklık etmiş oldu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr