Cim Bom’da ön libero krizi sona ermek üzere... Felipe Melo’nun boşluğunu doldurmak için bir süredir Alex Song’la ilgilenen Sarı-Kırmızılılar, bu transferde büyük aşama kaydetmiş durumda. Bonservisi Barcelona’da bulunan ve sezonu Premier Lig takımlarından West Ham United’da geçiren Kamerunlu futbolcunun, 1 yıllığına İstanbul’a getirilmesi planlanıyor. Galatasaraylı yöneticiler, bu oyuncuyu kiralamak için Barcelona’dan olumlu yanıt alınca, menaceriyle de irtibat kuruldu. Artık 28 yaşındaki orta saha oyuncusundan sağlık raporu bekleniyor. Eğer kulüp doktorlarının talep ettiği raporlar eksiksiz bir şekilde gelir ve futbolcuda bir sıkıntı görülmezse, resmi temaslara geçilecek.

Sözleşmenin son senesi

Bu arada Alex Song’un Barcelona’daki sözleşmesi, bu sezon sonunda bitecek. Yani Galatasaray, kiralık olarak kadrosuna katmaya hazırlandığı Song’un bonservisini, sezon bittiğinde herhangi bir ücret ödemeden alma hakkına sahip olacak. Bu da Aslan’ın iştahını kabartan bir başka unsur.

Arsenal’de yıldızı parladı

Fransız pasaportu da bulunan Alex Song’u Bastia’dan Arsenal’e getiren Arsene Wenger, onu müthiş bir oyuncuya dönüştürdü. Sadece savunma yönü değil, ofansif olarak da müthiş maçlar çıkaran Kamerunlu’yu, 2012-2013 sezonunda Barcelona 19 milyon Euro ödeyerek transfer etti. Ancak Barça’da bekleneni veremeyen Song, son iki sezonu West Ham’da kiralık olarak geçirdi. Bu sezon başında yaşadığı sakatlık nedeniyle de fazla forma şansı bulamadı.

(Fanatik)

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr