Euroleague'de bu sezon istediği performansı sergileyemeyen Galatasaray Odebank 15. hafta maçında Alman ekibi Brose Bamberg ile Abdi İpekçi'de karşı karşıya geldi. Euroleague'de 4 galibiyeti olan temsilcimiz bugün evinde Alman ekibi Brose Bamberg'e 75-90 yenildi.

Mücadeleye hırslı başlayan Galatasaray ilk çeyreğin 5 dakikasını 10-9 üstün tamamladı. Bamberg çeyreğin son saniyesinde Strelnieks ile bulduğu üçlük isabetiyle çeyreği ü222 üstün noktaladı.

İkinci çeyrek her iki takımın da karşılıklı üçlük isabetiyle başladı. Her iki takım da çeyrek boyu dış atışlarda yüksek yüzdeli oynadı. Çeyreğin 2. bölümünde Galatasaray’ın yaptığı top kayıpları Bamberg’in oyun temposunu yükseltip kolay fast-break sayıları bulmasına, teknik ve sportmenlik dışı fauller almasına sebep oldu. Çeyreğin bitimine 2.5 dakika kala Bamberg skoru 36-45’e getirdi. Kalan bölümde her iki takım da hücumlardan boş dönerken çeyrek 38-47 Bamberg üstünlüğüyle bitti.

Üçüncü çeyrek Galatasaray’ın 6-0’lık serisiyle başladı. Ancak sonrasında 13-1’lik Bamberg serisi geldi ve skor 45-60 oldu. Savunmada istediği konsantrasyonu sağlayamayan sarı kırmızılı ekipte Austin Daye bitime 3.30 kala 3. faulünü aldı. Bu çeyrekte de dış atışlardan yüksek isabet bulan Bamberg, farkı 22’ye kadar çıkarttı. İlk devre sayı bulamayan Nikos Zizis’in 7 sayıyla oynadığı bu periyotu Bamberg 52-74 üstün kapattı.

Bamberg son çeyreğe de Nikos Zizis’in üçlüğüyle başladı, Zizis’e cevap Sinan Güler’in üçlüğüyle geldi. Çeyrek boyu farkı koruyan Bamberg maçtan da 75-90 galip ayrılmasını bildi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr