PTT 1'inci Ligi takımı Karşıyaka'nın ara transferin son gününde anlaşmaya vardığı Nijerya asıllı İsrailli golcü Toto Tamuz, resmi imzayı atmadan gitti.
Yönetimin uzun süredir mali destek beklediği Erdal Acar'ın kulübe transfer hediyesi olarak almayı vaat ettiği oyuncu, şartlarda anlaşılınca İstanbul'da sağlık kontrolünden geçti. Yönetim, golcü futbolcuyu kadroya katmak için eski antrenörlerden Yüksel Can'ın kesinleşen 100 bin liralık alacağını ödeyip, son anda gelen transfer yasağını da kaldırdı.
Tüm belgeler hazırlandıktan sonra imza aşamasına gelinirken, ilk etapta 150 bin Euro isteyen Tamuz, iddiaya göre rakamı 2 katına çıkardı.
Menajerlik masraflarıyla birlikte Tamuz'un yarım sezonluk maliyeti 580 bin Euro'ya ulaşınca yönetim transferden vazgeçildi. Toto Tamuz'un yerine gece geç saatlerde Erciyesspor'dan Eldin Adilovic'le temas kuran Karşıyaka, bu oyuncunun da menajeriyle anlaşamayınca forvete istediği takviyeyi gerçekleştiremedi.
Transferin son gününde daha önceden anlaştığı kaleci Özkan ve ort saha Mahmut Temür'e lisans çıkaran Karşıyaka, kalecilerden Ersin Aydın'ı Konya Anadolu Selçukspor'a, sol kanat Ali Kemal'i ise Bugsaşspor'a kiraladı. Sezon başında farklı takımlara kiralık giden Bartu, Battal, Harun ve Metin ise altyapıya döndü.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr