İngiliz The Guardian gazetesinin haberine göre, başta Le Monde ve La Croix gazeteleri ile BMF televizyon kanalı ve Europe 1 radyosu olmak üzere Fransa'daki bazı gazete ve yayın organları terör saldırılarının sorumlularını 'öldükten sonra yüceltmemek için' söz konusu kişilerin fotoğraf ve isimlerini yayınlamama kararı aldı.

Le Monde gazetesi, Fransa'da bir kilisede gerçekleştirilen ve bir rahibin boğazı kesilerek öldürüldüğü IŞİD saldırısının ardından son dönemde ülkede gerçekleştirilen terör saldırılarıyla ilgili bir başyazı yayınladı. "Nefret stratejisine karşı çıkıyoruz" başlıklı başyazıda, 'toplumun tüm kesimlerinin terörle mücadeleye dahil olması gerektiğine ve basın kuruluşlarının bu noktada önemli bir görevi olduğuna' dikkat çekilirken gazetenin 'terör saldırılarının sorumlularının öldükten sonra yüceltilmesini önlemek için bundan sonra söz konusu kişilerin fotoğraflarını yayınlamama kararı aldığı' ifade edildi.

Le Monde'de yayınlanan başyazının ardından konuyla ilgili açıklama yapan BFM televizyon kanalı ve La Croix gazetesi de 'benzer bir yöntem izleyeceklerini' duyurdu. Fransa'nın Europe 1 radyo kanalı da 'terör saldırılarının sorumlularının fotoğraf ve isimlerini yayınlamayacaklarını' açıkladı.

Fransa'nın Liberation, Le Figaro ve Nouvel Observateur gazeteleri ise henüz bu yönde bir kararları olmadığını duyurdu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr