Deutsche Welle Türkçe'nin haberine göre, Almanya federal polisi tarafından Potsdam kentinde yapılan açıklamada Almanya-Fransa sınırındaki kontrollerin sıkılaştırıldığı, alınan önlemlerin sınır geçiş noktaları, otobanlar ve diğer yolları kapsadığı ifade edildi. Yapılan açıklamada ayrıca havalimanı ve trenler gibi çok sayıda yolcunun bulunduğu alanlarda da güvenlik önlemlerinin arttırıldığı belirtildi. Alınan önlemler hakkında Fransız yetkilileri de bilgilendirdiklerini söyleyen Alman federal polisi, güvenlik önlemleriyle ilgili detaylı bilgi vermekten kaçındı.

"Kaçakların İtalya'ya doğru yöneldiği haberini aldık"

BBC Türkçe'de yer alan başka bir haberde ise Fransa'nın Nice kentinde Bastille Günü kutlamaları sırasında düzenlenen saldırının ardından İtalya-Fransa sınırında da güvenlik önlemlerini arttırma kararı alındığı bildirildi. İtalya İçişleri Bakanlığı, Fransa-İtalya sınırında yer alan 3 geçitte kontrollerin arttırıldığını açıkladı.

İki ülke arasındaki demiryolu hattında da güvenlik tedbirlerinin üst düzeye çıkarıldığı bilgisine yer verilen haberde ayrıca Nice saldırısına karıştığından şüphelenilen bir ya da birden fazla kişinin Fransa-İtalya sınırına doğru kaçtığının düşünüldüğüne dikkat çekildi. Ansa haber ajansına konuşan İtalyan bir güvenlik yetkilisi, 'Kaçakların İtalya'ya doğru yöneldiği haberini aldık. Ancak şimdilik elimizde somut veri yok' dedi.

İtalya için de terör riski konusunda 'yüksek kaygının' bulunduğunu ifade eden İtalya Savunma Bakanı Roberta Pinotti, bu tehdide karşı ciddi adımlar atıldığını söyledi. İtalya İçişleri Bakanı Angelino Alfano, Terörle Mücadele Stratejik Analiz Komitesi'ni olağanüstü toplantıya çağırırken Başbakan Matteo Renzi de istihbarat servisi yöneticileriyle bir araya geldi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr