Fransa'da 86 yaşında bir rahibin boğazı kesilerek öldürüldüğü, diğer rahibin ağır yaralandığı saldırı IŞİD'in bir kiliseye yaptığı ilk eylem olarak tarihe geçti. Le Monde'un haberine göre, IŞİD'in üstlendiği saldırıyı gerçekleştiren ikinci saldırganın kimliği de bugün belli oldu. İkinci saldırganın ismi Abdel-Malik Petitjean olarak açıklandı.

19 yaşındaki saldırgan Abdel-Malik Petitjean'in kimliği şifreli yazışma uygulaması Telegram üzerinde bir özel mesaj gurubunda paylaşılan bir videonun polis tarafından ele geçirilmesi ve ardından yapılan DNA karşılaştırmasıyla belirlendi. Saldırganın adına bir kimlik, diğer saldırgan Ader Kermiche'in evinde bulunmuştu fakat saldırının ardından ölen ikinci militanın vücudu kimliği belirlenemez haldeydi.

Fransız İç Güvenlik Servisi ikinci saldırganı radikalleştiği ve Suriye'ye gitmeye çalıştığı için fişlemişti fakat saldırganın poliste DNA örneği bulunmuyordu. Şifreli yazışma uygulaması Telegram üzerinde bir özel mesaj grubunda 24 Temmuz pazar günü paylaşılan video polis tarafından ele geçirildi.

Bir dakikalık videoda iki saldırgan el ele, IŞİD lideri El Bağdadi'ye bağlılık yemini ederken görülüyor.
Videoda görülen ikinci saldırganın kimliği, annesinin DNA'sıyla suç mahallisinde bulunan cesedin DNA örnekleri karşılaştırılarak belirlendi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr