Fransa'da cumhurbaşkanlığı seçimlerinin en güçlü adaylarından François Fillon'un eşi ile ilgili şok bir suçlama ortaya atıldı. Penelope Fillon'un 'parlamenter danışmanı' olarak bildirilmesine rağmen çalışmadan 8 yıl boyunca maaş aldığı iddia edildi.

Le Canard Enchaine dergisinin ortaya attığı iddiada Fillon'un ismi yazan bir maaş bordrosu kanıt olarak sunuldu. Habere göre eşi François Fillon tarafından işe alınan Penelope Fillon hiç çalışmadan 8 yılda 500 bin euro gelir elde etti.

Maaş bordrolarında göre milletvekili Fillon 1998-2002 yılları arasında, eşini danışman olarak göstermiş. Bu dönem Penelope Fillon 3 bin 900 euro maaş almış. 2002-2007 yılları arasında Penelope Fillon, 6 bin 900 ila 7 bin 900 euro civarında maaş almış. İsmini açıklamayan bir danışman Fillon'u iş yerinde hiç görmediklerini, kendisini sadece 'bakanın eşi' olarak tanıdıklarını söyledi.

GAZECİ DE OLMUŞ
Fillon hakkındaki tek iddia bu değil. İddialara göre Françoia Fillon, meclisteki görevinin yanısıra, eşinin, bir arkadaşının yanında da gazeteci olarak işe girmesini sağlamış. Penelope Fillon'a buradaki işinden dolayı da 2012-2013 yılları arasında 5 bin euro brüt maaş ödenmiş. Canard Enchaine'nin ulaştığı Revue des Deux Mondes adlı derginin haber müdürü Michel Crepu, "Kendisini hiç büroda görmedim. Belki iki ya da 3 yazı gönderdi. Onun dışında kendisiyle hiç çalışmadım" dedi.

Medipart adlı haber sitesi, milletvekillerinin yüzde 25'inin eşleri ya da çocuklarından birini danışman olarak gösterdiklerini yazdı.
Fransa'da son kamuoyu yoklamalarında nisan ve mayıs aylarında yapılacak iki turlu cumhurbaşkanı seçimlerini merkezsağın adayı François Fillon'un kazanması ihtimali yüksek görülüyor.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr