Olay Ertuğrulgazi Mahallesi'ndeki Enveriye Tren İstasyonu'nda meydana geldi. Eskişehir'den Kocaeli'ne gidecek olan makinistliğini İsmail Alkaya'nın yaptığı 23 bin 2 sefer sayılı yük treni istasyon yakınında beklerken, fotoğraf çektirmek isteyen E.D., vagonlardan birinin üzerine çıktı. Burada arkadaşına poz veren genç, bir anda 30 bin voltluk yüksek gerilim hattına kapıldı. Arkadaşı E.L., giysileri alev alan arkadaşı E.D'yi kurtarmaya çalıştı. Bu sırada tren hareket etti. Çevredeki vatandaşların uyarısı üzerine yaklaşık 150 metre kadar giden yük terini durdu. Ağır yaralanan genç kız 112 ambulansıyla kaldırıldığı Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Olayda hafif şekilde yaralanan E.K ise başka bir ambulansla aynı hastaneye götürüldü.

Olayı evini balkonundan gördüğünü belirten Serhan Kömürcü, "Tren, istasyonunun yakınında duruyordu. Genç kız fotoğraf çektirmek için yük trenin üzerine çıkmış. Bir ses duyduk. Genç kız, yüksek gerilime kapıldı ve yanmaya başladı. Arkadaşı da onu indirmeye çalışıyordu. Biz de arkadaşına bağırdık, akıma kapılmaması için çıkma diye. Bu sırada tren hareket etti. Treni  istasyonda durdurdular. Biz de ambulans çağırdık" dedi.

Emniyet Müdürlüğü yetkilileri hastenede tedavi altına alınanlardan E.D'nin durumunun ağır olduğunu, olayla ilgili soruştumanın sürdüğünü bildirdi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr