Kaza, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü girişinde 10 Ocak 2016 tarihinde meydana geldi. Köprü gişeleri geçtikten sonra karşı şeritte meydana gelen kaza sonrası Cahit Arda Arsal'ın kullandığı otomobilin bariyerlere çarpması sonucu kopan yaklaşık 25 kiloluk beton parçası karşı şeritte ilerleyen Ümit Gençer'in ön koltukta oturan 7 aylık hamile eşi Hülya Gençer'e isabet etti.
Hülya Gençer kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Sürücü Cahit Arda Arsal da kazaya sebebiyet verdiği için 2 gün sonra çıkarıldığı mahkeme tarafından serbest bırakıldı.
Arsal hakkında, Nisan 2016’da ‘Bilinçli taksir’le Gencer'in ölümüne neden olma suçundan 3 yıldan 9 yıla varan sürede hapis istemi ile dava açıldı. Başsavcılık, iddianameyi İstanbul 53. Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderdi. Bu mahkeme, davanın ağır ceza mahkemesinde açılması gerektiğine hükmederek ilgili mahkemeye gönderdi.

MAHKEMELER KARAR VEREMEDİ
Hürriyet'ten Dinçer Gökçe'nin habarine göre: Sanık avukatları bu karara itiraz etti. Dosyanın geldiği İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi de 20 Aralık 2016’da görevsizlik kararı vererek dosyayı Bölge Adliye Mahkemesi girdi. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 13. Ceza Dairesi, 11 Ocak günü verdiği kararda, davaya asliye ceza mahkemesinin bakmasına karar verdi.

DURUŞMA MART SONUNDA
Böylece dava dosyası 10 ay kadar sonra yeniden ilk mahkemesine geldi. İstanbul 53. Asliye Ceza Mahkemesi duruşma için 30 Mart’a gün verdi.
Mahkeme, 2 yıldan 6 yıla hapis istemi ile yargılanan Arsal’ın davasında, 25 Ocak tarihli tensip zaptı ile, kazada yaralanan Yiğit Şahinbeyoğlu’nun da yaralanması ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı’na ihbarda bulunulmasına karar verdi.


DAVANIN SEYRİNİ DEĞİŞTİREBİLİR
Gençer ailesinin avukatlarından Merve Uçanok, ceza davasının yanı sıra hukuk davası açmak için de hazırlık yaptıklarını kaydederek “Görev uyuşmazlığıyla ilgili karar veren İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi, dosyayı İstanbul 53. Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderdi. Asliye Ceza Mahkemesi, Yiğit Sahinbeyoglu'nun yaralanma şikâyeti ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı'na ihbarda bulundu. Başsavcılık bu konuda araştırma yapacak ve devamındaki süreçte taleplerimiz olacak. Şahinbeyoğlu’nun şikayeti ile ilgili savcının kararına göre davanın seyri değişebilir” dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr