Ankara'nın kalbi Kızılay Meydanı'na çok yakın bir mesafede gerçekleştirilen saldırıda 37 kişi yaşamını yitirmişti. Saldırının ardından, failleri belirlemek için başlatılan soruşturmada bombayı patlatan teröristin Seher Çağla Demir olduğu belirlendi. İçişleri Bakanlığı tarafından dün yapılan açıklamada, bombacı Seher Çağla Demir'in PKK üyesi olduğu ifade edildi.

BURSA POLİSİ 1 YIL BOYUNCA DİNLEMİŞ

Balıkesir Üniversitesi öğrencisi olan Demir, 4 kadın arkadaşıyla birlikte Balıkesir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde PKK üyeliği ve propogandası suçlamasıyla yargılanmıştı. Davanın son duruşması Aralık 2015'te yapılmış, dava karar için ileri bir tarihe ertelenmişti. Bombalı saldırının ardından çıkan haberlerde, Demir'in 'firari sanık' olduğu söylenmişti. Ancak Demir hakkında çok çarpıcı bir iddia ortaya atıldı.

'Firari' denilen Ankara'daki bombalı saldırıyı gerçekleştiren Demir'in bir yıl boyunca Bursa Terörle Mücadele Müdürlüğü'nce yürütülen soruşturma kapsamında telefonlarının dinlendiği iddia edildi. Bursa polisi tarafından alınan dinleme kararının 'örgütsel faaliyetler' kapsamında alındığı bildirildi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr