BBC Türkçe'de yer alan habere göre, zanlının adı Darren Osborne. 47 yaşındaki Osborne, Galler'in en büyük kenti Cardiff'de yaşıyor ve 4 çocuk babası.

Osborne'un, Galler'in batısındaki Somerset bölgesinde büyüdüğü ve daha sonra Cardiff'e taşındığı, "cinayete teşebbüs" ve "terör suçlarından" gözaltına alındığı ve polisin Cardiff'te bir adreste arama yaptığı bildiriliyor. Bu arada, İngiltere Başbakanı Theresa May, günün ilk saatlerinde Londra'daki Finsbury Park Camii yakınında düzenlenen saldırının, son dönemde İngiltere'de düzenlenen tüm diğer saldırılar kadar "mide bulandırıcı" olduğunu söyledi.

Bir kamyonetin teravih namazı sonrası kaldırımdaki kalabalığın üzerine sürüldüğü saldırıda bir kişi hayatını kaybetti, 10 kişi de yaralandı. Yaralılardan ikisinin durumları ağır.

Saldırı sonrası, zanlı Osborne etraftaki kalabalık tarafından alıkonuldu.
Osborne sonra polis tarafından gözaltına alındı. Görgü tanığı Abdül Rahman BBC'ye yaptığı açıklamada, "Zanlı kamyonetten dışarı çıktığında, koşup, kaçmak istedi ve 'Müslümanları öldürmek istiyorum. Müslümanları öldürmek istiyorum' diye bağırdı. Midesine vurdum, sonra ben ve diğerleri yere yatırıp hareket etmemesini sağladık. Polis gelene kadar bekledik" dedi.

Adını Abdul diye veren bir başka görgü tanığı da şüphelinin "Öldürün beni. Ben görevimi yaptım" diye bağırdığını aktardı. Daha önce polis de, zanlının akıl sağlığı açısından değerlendirileceğini söylemişti.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr