CHP Mersin milletvekili Fikri Sağlar CHP MYK tarafından disipline sevk edilmesinin ardından açıklamalarda bulundu.

CNN Türk canlı yayınına katılan Sağlar şunları söyledi:

Disiplin soruşturması başlatılması doğrusu beni üzdü. Neden bir havuz medyasına demeç verdiniz diye soruşturma başladı deniyor. Ben 35 yıllık siyasetçiyim. Koltuk sevdasında hiç olmadım. Şu anda 3'cü dönem PM üyesiyim.

Biz düşüncelerimizi ortaya koymalıyız. Aşağıdan yurkarıya karar alınmalı. Ben ne disiplin kurulunda, ne de Parti Meclisi'nde karar aldığımızı düşünmüyorum. Şimdi ben kavga etmiyorum. Sadece düşüncelerimi söylüyorum. 

"AYKIRI DÜŞÜNCEYİ KAPININ ÖNÜNE KOYMAKLA TEHDİT EDİYORLAR"

Aykırı düşünceyi kapının önüne koymakla tehdit ediyorlar. Kapının önü Türkiye Cumhuriyeti'nin toprağıdır. Ben kapının önüne konacak birisi değilim.

ENGİN ALTAY'A SERT SÖZLER

Ben burada yaptığım açıklamaların hepsini son PM toplantısında da söyledim. Dün sayın Engin Altay ben duymadım diyor. Her halde ben konuşurken uyuyordu. Ya rehavet içerisindeydi ya da duyduklarını anlamıyodu. Ne yazık ki bir partinin yöneticisi olan kişi yalan söyledi size. Havuz medyasına verilen mesaj değil içeriği önemlidir.


"HAYIR'I SAVUNACAK CESARET GEREKİYOR"

Partinin iç meselelerini neden basına açıkladınız?

Ben aynı zamanda Birgün gazetesi köşe yazarıyım. Ben bu düşüncelirimi orada da yazıyorum zaten. Bu bir davet üzerine yapılmış. Ben söylediklerimin hepsinin arkasındayım. Doğru söz nereden gelirse gelsin onu alınız, söylenene bakınız demiş Hazreti Ali. Ben parti yöneticiliği yapan birisiyim. Siz düşünceleri korkutarak bastıramazsınız. Türkiye'de bir korku imparatorluğu var. Basın mensupları da korkutuluyor. Ben partimin geleceği için doğru bildiğimi söylüyorum. Ben korkmuyorum. Ben gözdağı alacak biri değilim. Ekmeleddin İhsanoğlu Erdoğan'ı Cumhurbaşkanı yaptı. Erdoğan rejimi değiştirdi. Eğer Cumhuriyet Halk Partisi 2019'da tekrar anayasayı değiştirip, demokrasiyi getiremezse, atı alan Üsküdar'ı geçmiş değil, malı davarı alan Beşiktaş'ı geçmiş olur. Cumhuriyet Halk Partisi'nde korku imparatorluğunu yıkacak bir irade olmalı. Ben beklerdim ki bir kurultaya gidiyoruz orada konuşalım desinler. Bir kez daha söylüyorum. Bu iddialarımdan, bu dik duruşumdan vazgeçmeyeceğim. Türkiye'de tam demokrasi kuracak, sanatçısıyla kucaklaşmış bir ülke kurmak istiyoruz. CHP'nin hedefi budur. Bu kadro değişmelidir. Heyecanlı, karar verebilecek bir kadro gelmelidir. Halk sokakta. Bakın Gezi'de insanlar sokaklara çıktı. Bedeller ödedi. İnanarak söylüyorum ki Hayır kazandı. Hayır'ın hesabını soracak cesaret gerekiyor.

Neyi hedefliyorsunuz?

Ben daha önce de Deniz Baykal döneminde partiden ihraç edildim. Ben hala mücadeleye devam ediyorum. Benim dedem Kuvai Milliyeci, Türkiye'yi kurtaran kadrolar arasında. Ben böyle bir gelenekten geliyorum. 

Baykal ile aynı noktaya mı geldiniz?

Deniz Baykal ile aynı noktada değilim. Ben önce partili cumhurbaşkanlığına karşıyım. Partinin yapısı ayrı bir şey, 2019 seçimleri ayrı. Hatta cumhurbaşkanının partili olmaması gerektiğini düşünüyoruz. Önemli olan Meclis'te 485 milletvekiline ulaşıp bu anayasayı değiştirmek olmalı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr