Dünyanın en çok oynanan oyunlarından biri olan FIFA 17 ile ilgili ilginç bir olay. Leyton Orient’in kalesini koruyan Sam Sergeant, kendisini FIFA 17’nin en kötü futbolcusu olarak gösterildiğini görünce şoka uğradı.

19 yaşındaki genç isim FIFA 17’deki futbolcular içerisinde en düşük puanı aldı. İngiliz basınına konuşan genç kaleci Sargeant, ‘Gerçekçi olmak gerekirse ben bile kendimi takımıma almadım. Ancak bana verilen düşük puanların haksızlık olduğunu düşünüyorum’ diye konuştu.

Konuşmasına ‘Ben bu oyunla büyüdüm’ diyerek devam eden genç eldiven ‘Ben bu oyunlarla büyüdüm. En büyük hayalim bir gün yüzümü FIFA serisinde görebilmekti.

FIFA 17’de olduğumu öğrendiğimde çok sevindim. Oyuncu kartımı gördüğümde inanamadım. Ancak daha sonra gerçekle yüzleştim. Puanlarıma baktığımda bu oyunda beni kalesinde ben hariç kimsenin oynatmak istemeyeceğini anladım’ diye konuştu.”

Sargeant öte yandan puanlarının düşük olması nedeniyle oyunda çok ucuz olduğunu belirterek FIFA 17 kullanıcılarından kendisini transfer etmelerini istedi.
Sargeant ayrıca geçen yıl oyunda kendisini çalıştırarak puanlarını 87’ye çıkardığını da belirterek potansiyelini de ortaya koydu.

Genç futbolcu gündeme gelmekten dolayı mutlu olsa da puanlarını gördükten sonra takım arkadaşlarının soyunma odasında kendisine güldüğünü de belirterek Electronic Arts’a isyan etti ve ‘Lütfen puanlarımı yükseltin’ diye seslendi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr