Ülkelerindeki iç savaştan ailesiyle kaçarak Mersin'in merkez Akdeniz İlçesi Çilek Mahallesi'ne yerleşen Şahin Muslem'in 8 yaşındaki oğlu Soraç Muslem, salı günü evlerinin yakınındaki  bakkala alışveriş için gittiği sırada kimliği belirsiz kişilerce kaçırıldı.

Çocuğu kaçıran kişiler bir süre sonra baba Şahin Muslem'i arayarak 100 bin lira fidye istedi.

Narenciye bahçelerinde çalışan Suriyeli işçi bularak geçimini sağlayan baba Muslem, önce telefonda Kürtçe konuşan kişilerin sesini kaydetti, ardından da parayı temin edeceğini belirterek durumu polise bildirdi.

BOŞ EVDE CESEDİ BULUNDU

Şikayet üzerine harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, kaçırılan çocukla ilgili bölgede araştırma başlattı. Araştırmaların sürdüğü sırada dün sabah saatlerinde Soraç Muslem'in cesedi bulundu. Aynı mahalledeki boş bir evde elleri ve ayakları bağlanmış halde battaniyeye sarılı olarak bulunan küçük çocuğun, boğularak öldürüldüğü belirlendi.

SES KAYDINDAN YAKALANDILAR

Olayla ilgili çok yönlü soruşturma başlatan Cinayet Büro Amirliği ekipleri, yaptıkları araştırmada kimlikleri açıklanmayan 3 Suriyeliyi gözaltına alarak sorguladı. Yapılan sorgulama sırasında olayla ilgisi bulunmadığını öne süren şüphelilere, baba Şahin Muslem'in cep telefonuna kaydettiği fidyecilerin ses kaydı dinletildi. Şüpheliler kayıttaki sesi tanıdıklarını belirtip isim ve adres verdi. Bunun üzerine çalışma başlatan polis, Kobani'ye kaçma hazırlığı yapan Suriyeli 16 yaşındaki M.T. ve 18 yaşındaki Muhiddin A.'yı, Tarsus İlçesi'nde yakaladı.

SUÇLARINI İTİRAF ETTİLER

Gözaltına alınarak Mersin Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen şüpheliler suçlarını itiraf etti. Kaçırdıkları çocuğun ailesini Kobani'den tanıdıklarını, Mersin'de narenciye işinde çalışan Suriyeli'lerin yevmiyelerini veren baba Şahin Muslem'de çok para olduğunu düşündükleri için bu işi gerçekleştirdiklerini söyledi. Şüpheliler, işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilecek.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr