FETÖ/PDY üyesi olmakla suçlanan tutuklu sanıklar TCDD Vagon Bakım Atölyesi'nde görevli makine yüksek mühendisi Hüdayi Yorgun, TCDD Yüksek Hızlı Tren (YHT) Bakım Onarım Müdürlüğü'nde görevli makine mühendisi Abdülkadir Korkmaz ile TCDD Eğitim Merkezi öğretmeni Mustafa Arıkan'ın yargılanmalarına Eskişehir 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.


TCDD'de örgütün abisi olduğu ileri sürülen Hüdayi Yorgun, 'ByLock' programını kullanmadığını öne sürerek tahliyesini istedi. Yorgun, "Geçen duruşma psikolojik durumumdan dolayı 'ByLock' kullandığımı kabul etmiştim. Ben bu programı kullanmadım" diye konuştu.
Eskişehir 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Faruk Şener, Hüdayi Yorgun'a "15 Temmuz darbe girişiminin ardından bu yapıyı terör örgütü olarak görüyor musun?" diye sordu. Yorgun'un "Bununla ilgili kesinleşmiş yargı kararı yok" demesi üzerine mahkeme başkanı Şener, "Hala inanmıyorsan 240 şehidin kemiklerini sızlatırsın" dedi.

2 SANIĞA TAHLİYE KARARI
Duruşmada Abdülkadir Korkmaz ve Mustafa Arıkan da suçsuz olduklarını söyleyerek tahliye talebinde bulundu. Mahkeme heyeti sanıklardan Abdülkadir Kormaz ile Mustafa Arıkan'ın tahliyesine, diğer sanık Hüdayi Yorgun'un ise tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 24 Mayıs'a erteledi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr