Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsünde mahkeme salonuna dönüştürülen konferans salonunda 47’si tutuklu 103 sanığın yargılandığı FETÖ/PDY duruşmasına devam ediliyor. İddianamede en çarpıcı ifade ise pişmanlık yasasından yararlanan ve itirafçı olan Aydın K'ya ait.
Yaklaşık 1 milyon lira toplanıyordu


Aydın K. ifadesinde, "Yalova ilinde toplanan himmet paraları genelde YASİAD’ın bazı üyelerinden karşılanıyordu. Bu isimler ise Birol Önderoğlu, Burhan Karagözlü, Ercan Koç, Aslan Kıral, Faruk Kayısı, Abdullah Şakar’dır. Bu isimler himmet adı altında paralar toplarlardı ve bu paraları il imamı Tayfun Tuna’ya verirlerdi. Bu isimlerden özellikle Birol Önderoğlu 300 bin, 400 bin TL arasında para verirdi. Bu paraları da genelde şahsi gelirlerinden ödüyordu. Ayrıca Burhan Karagözlü’nün de yılda 100 bin TL himmet parası verdiğini Tayfun Tuna’dan duydum, Ercan Koç’un da yine 80 bin - 100 bin TL arasında himmet parası verdiğini söylemişti. Emsal Nergiz ve Muhammet Demirhan’ın da bu şekilde himmet parası ödediğini duydum. Yalova’da eski para ile bu üyelerden yılda 1 trilyon ’1 Milyon’ para topladığını, bu paraların bir kısmının ise Arjantin ve Brezilya’ya gönderilmek üzere İstanbul’da temsilcilerine teslim edildiğini biliyorum" dedi.

Rektöre Gülen referans olmuş
Aydın K. halen tutuklu bulunan Yalova Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu’nun da FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in referansı ile rektör olduğunu savundu. Aydın K. ifadesinde şu sözlere yer verdi: "İl İmamı Tayfun Tuna Yalova Üniversitesi Rektörü Niyazi Eruslu ile sık sık görüşürdü. Hatta Rektör Niyazi Eruslu bizim okula geldiğinde Fetullah Gülen’in referansı sebebiyle rektör seçildiğini söyledi. Aynı zamanda Rektör Eruslu Fem Dershanesi’nin Yalova’daki müdürü Mehmet Güler’i kendisine özel kalem olarak aldı. Kendisi görev yaptığı süre boyunca Yalova’da görev yapan belediye başkanları ile sık sık görüşürdü" dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr