15 Temmuz darbe girişiminin ardından Fethullah Gülen Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında tutuklanan gazeteci ve yazarlar Ahmet ve Mehmet Altan ile Nazlı Ilıcak'ın yargılandığı davada bugün de savunmalara devam ediliyor. Davanın 3. gününün ilk savunmasını iddianamede Fuat Avni isimi Twitter hesabına istihbarat sağladığı belirtilen ekipte yer aldığı iddia edilen kapatılan polis akademisi öğretim üyesi tutuklu Şükrü Tuğrul Özşengül yaptı. Kriminolog olan Özşengül, Fuat Avni olduğu iddia edilen Said Sefa'nın geçmişine ilişkin bilgiler verdi. Said Sefa'nın geçmişte AKP'nin sosyal medya çalışmasına yer aldığını, 'trol çetesini' kurduğunu, bir dönem Sultanbeyli'den belediye başkanı yapılmak istendiğini iddia etti.


Geçmişte Gezi Parkı direnişi sırasında polisi savunduğunu belirten Özşengül, Fuat Avni olduğu iddia edilen Said Sefa ile 2015 Şubat veya Mart ayında tanıştığını söyledi. Özşengül, iddianamede kendine yöneltilen suçlama ile ilgili şunları söyledi:


“Twitter da faalim. Akademik birikimle insanları sıkmayacak bir şekilde yemeden, içmeden bahsederim. Said Sefa'nın Twitter'da yazdıklarını görüyordum ama samimiyetim yoktu. Bana bir gün mesaj gönderdi Twitter'dan. Urfalı olduğunu ve iyi çiğ köfte yaptığını söyledi. Haberdar sitesinin binasına gittim davet için, başka muhabir arkadaşlar da vardı. Çiğ köfte yedik, servis yapılırken fotoğraflar çekildi, Twitter'dan paylaşıldı. Toplamda 7-8 aylık bir görüşmemiz var kendisi ile. 7-8 kez görüştüm kendisi ile. Yemek yedik birçoğunda. Birkaç kez de haberdar.com'un sitesi değişecekti, fikir almak için çağırdı. Fakat hiçbir zaman Fuat Avni olduğunu duymadım ondan. Haberleri duyunca şaşırdım ve inanmadım çünkü birçok kişiye yakıştırılıyordu. Ben Fuat Avni'yi hiç takip etmedim. Manipülatif bilgiler verdiğini, psikolojik harp unsuru olduğunu ve toplum mühendisliği amacı taşıdığını söyledim.”

'Trol çetesini kurmuş'

“Ben emekli bir öğretim üyesiyim. Çevremdeki insanlar belli. Zamanımın büyük bir çoğunluğu evde geçer. Çoluğum çocuğumla ilgilenirim. Nereden ne bilgisi alacağım da Fuat Avni'ye vereceğim. Çok da küçük bir çevrem var, toplasanız 10 kişiyi geçmez görüştüğüm kişiler. Bu iddiayı Said Sefa'ya sorduğumda 'Yok canım' dedi. Geçmişini bana şöyle anlattı: Said Sefa AK Parti'de daha önce görev almış sosyal medyasında o görev almış, trol çetesini o kurmuş. Eğitimlerini vermiş. Hatta bir vakit Sultanbeyli'den belediye başkanı yapmak istemişler kendisini. Sonra bazı şeyler görmüş ama bana söylemedi bunların olduğunu. Bu yüzden nefret ettiğini söyledi bu insanlardan. O yüzden babasıyla da kötü olmuş. AKP çevresinde sayılıp sevildiğini söyledi babasının. Muhalif görüşlerinin babasıyla arasını açtığını söyledi. Kendisinin Fethullah Gülen cemaati içinde olduğuna ilişkin hiçbir ipucu vermedi.”

Duruşmaya öğle arası verildi.

 

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr