Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Katar ziyaretinin ardından medya dünyasında dengeleri değiştirecek bir gelişme yaşandı. Garanti Bankası'nda kalan yüzde 10'luk hissesinin yüzde 9,95'ini satarak bankacılıktan çıkan Ferit Şahenk, medyadan da çıkmaya hazırlanıyor. UçanKuş'un haberine göre; Digitürk'ü de satınalan Katarlı beIN grubu, Star TV, NTV, NTV Spor, Kral TV, Kral Pop, Euro Star ve NTV Avrupa'nın yeni sahibi oluyor.

RADYOLARI DA SATIYOR

Habere göre anlaşma televizyon kanallarıyla da sınırlı değil. Son dakikaya kadar 'ortada' olan radyolardan Kral FM, Kral Pop, Kral World ve NTV Radyo'nun da beIN'e satılacağı belirtiliyor.

ŞAHENK'E YÜZDE 30'LUK HİSSE

Bu anlaşmayla birlikte Ferit Şahenk'e de Türkiye'deki tüm beIN hissesinden yüzde 30 pay verilecek. Yani Digitürk’le birlikte artık tüm bu kanalların ve radyoların sahibi beIN olacak ancak Şahenk de tüm bu varlıkların yüzde 30’una sahip olacak. Şahenk, beIN’in yüzde 30’luk ortağı olacak. Fakat artık tüm yönetim beIN’e geçecek.

SATIŞIN TAMAMLANMASI BEKLENİYOR

Anlaşmaya göre beIN, Digiturk'te olduğu gibi tüm yönetimi kendi ekibinden oluşturacak. beIN, söz konusu şirketleri acilen kâra geçirmeyi planlıyor. Haberde, satışın tamamlanması ve Rekabet Kurumu'nun onay vermesiyle birlikte Star Grubu'ndaki şirketlerin tüm yönetimi de beIN tarafından organize edilecek.

ŞAHENK YÖNETİM KURULUNA BİLDİRMİŞTİ

Ferit Şahenk, daha önce aldığı bir kararla, bütün zarar eden kuruluşlarını elden çıkarma kararına vardığını yönetim kuruluna da bildirmişti. Star grubunun da uzun zamandan beri zarar ettiği biliniyor.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr