Fenerbahçe'de teknik direktör krizini son buluyor. Kulüpten izinsiz olarak Portekiz'e giden Vitor Pereira ile ilgili FIFA nezdinde resmi girişimlere bugün başlayan sarı-lacivertli yönetim, yeni teknik direktörünü de bugün açıklamayı planlıyor.

ADVOCT İLE 1 YILLIK SÖZLEŞME

Hollanda Futbol Federasyonu'ndaki danışmanlık görevinden bugün ayrılan Dick Advocaat için avukatı da "Fenerbahçe ile görüşüyoruz" ifadesini kullandı. "Fenerbahçe bana muazzam bir teklif yaptı, geri çeviremezdim" ifadesini kullanan Dick Advocaat'ın en geç 24 saat içerisinde Hollanda'dan İstanbul'a gelmesi bekleniyor. Dick Advocaat, sarı-lacivertli kulüp ile 1 yıllık sözleşme imzalayacak.

Yeni teknik direktörünü bugün açıklamaya hazırlanan Fenerbahçe, diğer bir yandan Vitor Pereira ile olan iplerini de tamamen kopartmak için girişimlerini hızlandırdı.

2007-2008 sezonunda Rusya Ligi takımlarından Zenit'te UEFA Kupası ve UEFA Süper Kupa'sını kazanan Dick Advocaat'ın teknik adamlık kariyerinde 14 kupası bulunuyor. 68 yaşındaki teknik adam, son olarak 2013-2014 sezonunda Hollanda Ligi takımlarından AZ Alkmaar'da görev almıştı.

14 kupası bulunuyor

Dick Advocaat'ın hocalık kariyerinde 14 tane kupası bulunuyor. Hollandalı çalıştırıcı, PSV ile 5, Rangers ile 5, Zenit ile 4 kupa kazandı.

(Sporx)

 

 

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr