UEFA ile yapılandırma anlaşması imzalayan Fenerbahçe için bu sezon bir fırsata dönüşebilir.

Lig TV'de yer alan habere göre, Fenerbahçe'nin 11 futbolcusuyla yaptığı sözleşmeler 31 Mayıs itibariyle sona eriyor. Sadece bu futbolcuların getirdiği sözleşme yükü 17.5 milyon Euro olarak göze çarpıyor. Fenerbahçe bu isimlerin bazılarıyla sözleşme yenileyecek ancak yeni mukaveleler eskiye oranla daha az garanti ücret içereceğinden sarı-lacivertlilerin maaş yükü azalmış olacak.

SÖZLEŞMESİ DEVAM EDEN OYUNCULAR DA GİDECEK

Fenerbahçe ile sözleşmesi devam eden ancak takımdan ayrılmalarına kesin gözüyle bakılan bazı futbolcular da sarı-lacivertliler için iyi bir gelir kaynağı olacak. Diego, Emenike ve Stoch'un elden çıkarılması yaklaşık 8 milyon Euro'luk tasarruf getirecek. F.Bahçe'nin bonservis geliri elde edebileceği Van Persie ve Nani'yi kadroda bulundurması bir başka önemli fırsat. Şayet bu iki isim, Çin'den aldıkları teklifleri değerlendirirlerse kulüp 40 milyon Euro bonservis geliri elde edecek. İki oyuncunun satışı ayrıca 9 milyon Euro maaş karı anlamını taşıyor.

FEGHOULI GELEBİLECEK

Takımın maaş yükünü artıracak olan isimlerse transfer listesinden çıkarılacak ve sözleşmesi sona ermiş olan oyuncularla ilgilenilecek. Yönetimin; Feghouli, Agger, Eren Albayrak gibi bonservisi olmayan isimlere yönelmesi, daha dengeli bir politika izleneceğinin göstergesi. Fenerbahçe, bonserviste kazandığından daha fazla harcamaz, maaş bütçesini de 50 milyon Euro'lardan 35 milyon civarına indirirse UEFA'nın istediklerini yerine getirmiş olacak

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr