Süper Lig'de Antalyaspor yenilgisi sonrasında moralsiz olan Fenerbahçe'de gözler yarınki Amed Sportif Faaliyetler maçında. Sarı lacivertliler bugün yaptığı antrenmanla maçın hazırlıklarını bitirerek kampa girdi. Fenerbahçe Can Bartu Tesisleri'nde, teknik direktör Vitor Pereira yönetiminde basına kapalı gerçekleştirilen antrenmanda sarı-lacivertli futbolcuların, ısınma hareketleri ve pas organizasyonlarının ardından taktik ağırlıklı bir çalışma yaptığı bildirildi.

VAN PERSİE VE NANİ YOK
Sarı-lacivertli ekipte sakatlıkları bulunan Abdoulaye Ba ve Lazar Markovic'in, tedavilerinin ardından takımdan ayrı çalıştığı, Robin van Persie, Luis Nani ve ağrıları bulunan Mehmet Topal'ın ise özel program dahilinde idmanı tamamladığı kaydedildi ve bu oyuncuların Diyarbakır'a götürülmeyeceği öğrenildi.
Teknik direktör Vitor Pererira'nın fazla şans vermediği oyuncuları sahaya süreceği tahmin ediliyor.
Bu sezon yoluna 3 kulvarda devam eden ve kupayı da müzesine götürmek isteyen sarı-lacivertliler, Diyarbakır temsilcisi karşısında ilk maçta alacağı skorla yarı final için önemli bir adım atmayı hedefliyor.
Gruptan rahat bir şekilde 5 galibiyet, 1 beraberlikle çıkan Fenerbahçe, son 16 turunda ise zorlandı. Kayserispor'u uzatmalarda Diego'nun attığı tek golle geçen sarı-lacivertliler, kupanın sürpriz ekibi karşısında yarı finale çıkma mücadelesi verecek.

MASAL DEVAM EDECEK Mİ?
Kupanın sürpriz ekibi Amed Sportif Faaliyetler ise çeyrek finalde yer alan tek alt lig takımı olarak dikkati çekiyor. Kupaya 2. eleme turundan katılan Diyarbakır ekibi, Karaman Belediyespor ve Elazığspor'u yenerek adını gruplara yazdırdı. Medipol Başakşehir, Bandırmaspor ve Şanlıurfaspor'un olduğu gruptan 2. olarak son 16 vizesi alan Amed Sportif Faaliyetler, bu turda ise Bursaspor'u 2-1 ile geçerek önemli bir sürprize imza attı. Diyarbakır ekibi kupa maçlarında bu sezon henüz yenilgi yüzü görmeyerek, üçer galibiyet ve beraberlik aldı.
Amed Sportif Faaliyetler'de sosyal medyada yaptığı paylaşımdan dolayı 12 maç ceza alan Deniz Naki, Fenerbahçe maçında forma giyemeyecek. Ev sahibi ekibin cezası nedeniyle seyircisiz yapılacak karşılaşma yarın saat 13.00'te Seyrantepe DİSKİ Spor Tesisleri'nde oynanacak. Karşılaşmayı hakem İlker Meral yönetecek.

FENERBAHÇE 6,5 YIL SONRA DİYARBAKIR'DA
Sarı-lacivertliler, en son Diyarbakırspor'un Süper Ligde olduğu 2009-2010 sezonunda bu şehre gitmişti. Diyarbakırspor'la 24 Ağustos 2009'da Diyarbakır Atatürk Stadı'nda karşılaşan Fenerbahçe, o maçı 3-1 kazanmıştı.

FENERBAHÇE YARIM GÜN BİLE KALMAYACAK
Yarın sabah 09.00'da İstanbul'dan Diyarbakır'a haraket edecek olan sarı-lacivertliler, maçın ardından hemen İstanbul'a dönecek.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr