Bahsettiğimiz şey yasal değil; aksine kanuni sınırların fazlasıyla dışında. Amerikalı Federal Ajanlar, iPhone 5C ve iOS 9’un açıklarından faydalanmış ve gerek kullanıcıların, gerekse firmanın haklarını ihlal etmişti. FBI, bu şekilde San Bernardo teröristine eriştiğini savunmuştu.
Pazartesi gerçekleşen Federal Mahkeme’de, FBI, terörizm yanlısı (iddialara göre) Syed Rizwan Farook’un verilerine eriştiğini açıklayıp, artık Apple’dan herhangi bir yardım talep etmedikleri duyurmuştu.


Fakat Apple, bu işin ucunu bırakma niyetinde değil. Şirketin açtığı karşı dava, müşterilerinin verilerine nasıl ulaşıldığının ortaya çıkarılması yönünde talep bildiriyor.
Apple’ın diğer bir talebi, FBi’nın bu eylemi gerçekleştirirken, bir hacker kullanıp kullanılmadığı yönünde. Elbette bu şimdilik belirsiz şahsın, kanun dışı yöntemler kullanıp kullanmadığının da ortaya çıkması isteniyor.
Amerikalı, dünyanın en popüler akıllı telefon üreticisi, kullanıcı verilerine ulaşılabilmesine neden olan açıkların sadece iOS 9 ve iPhone 5C ikilisinde bulunduğunu savunarak, marka değerini de koruma niyeti güdüyor.
Büyük Elma’nın İcra Kurulu Başkanı Tim Cook, FBi ile işbirliği yaptıkları yönündeki iddiaları kesin bir dille ret ederken, Amerikan devletinin kendilerinden akıl almaz taleplerde bulunduğunu da saklamıyor.
IDC International Data Corporation) uzmanı Simon Piff, Amerikalı akıllı cihaz sahiplerinin kesinlikle endişelenmemesi gerektiğini vurgularken, yalnızca terörizm meyilli şahısların korkması gerektiğini iddia ediyor.

Deadpool, 800 Milyon Doları Aştı!

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr