Antalyaspor'un yıldızı Samuel Eto'o, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'e seslenerek, genç takım arkadaşı Sakıb Aytaç'ın Milli Takıma alınması gerektiğini söyledi. 

Lig TV'ye konuk olan Kamerunlu futbolcu, sol bek oynayan 23 yaşındaki Sakıb'ın gösterdiği gelişime dikkat çekerek, "Sakıb müthiş bir sezon geçiriyor. Fatih Terim'in dikkat etmesi gerektiğini düşünüyorum, umarım milli takıma seçer kendisini" dedi.

"3 BÜYÜKLERLE GÖRÜŞTÜM"
Sezon başındaki transfer döneminde Beşiktaş'a çok yakın olduğunu ancak daha sonra Antalyaspor'la anlaştığını ifade eden Eto'o, "İki defa de Galatasaray ve Fenerbahçe'ye gelme durumum oldu. Ama en yakını Beşiktaş'tı. O dönem olmadı ama belki de iyi oldu. Belki Antalyaspor'da mutlu olduğum kadar orada mutlu olamayacaktım. Şu an çok mutluyum" dedi.

"İÇKİ VE SİGARA KULLANMAM"
Türkiye liginin İtalya liginden çok daha yüksek kalitede olduğunu belirten Kamerunlu efsane, futbolcunun her daim kendisine iyi bakması gerektiğini belirterek, "Futbolcunun kendine iyi bakması gerek. Çalışmayı da kesmemeli. Mesela ben içki kullanmıyorum, sigara da kullanmıyorum. Gençliğimde bazı dönemlerde diskoteklerde dans etmişliğim var, sadece bu" diye konuştu.

"SNEIJDER BİRAZ DELİ"
Yıldız oyuncular hakkında da konuşan Eto'o, "Neymar, böyle devam ederse dünyanın 1 numarası olur. Mario Gomez çok iyi bir oyuncu. Beşiktaş çok iyi bir transfer yaptı. Robin van Persie de iyi bir oyuncu ama henüz dengeyi kuramadı. Yeteneklerini gösterme dengesini. Ona biraz zaman vermek gerekiyor. Sneijder biraz deli ama en iyi 10 numaralardan biri. Podolski içinse çok mutluyum. Zorlu bir dönemden sonra goller atıyor, asistler yapıyor" dedi.

"MESSİ BENİMLE OYNADI!"
'Messi mi Ronaldo mu?' sorusu üzerine Eto'o, "Ben Messi diyorum çünkü onun gelişimini gördüm. Onunla oynadım. Daha doğrusu o benimle oynadı" dedi.

"TECRÜBELERİMİ AKTARMAYA ÇALIŞIYORUM"
Maçlardan önce takım arkadaşlarına yaptığı konuşmayı da anlatan tecrübeli oyuncu, şöyle konuştu:
"Arkadaşlarımı motive etmeye çalışıyorum. Taraftarın öneminden bahsediyorum. Buraya belki de cebindeki son para ile gelen insanların bizi desteklemeye geldiğini söylüyorum. Elimizden geleni yapmamız gerektiğini söylüyor ve onlara tecrübelerimi aktarmaya çalışıyorum" şeklinde konuştu.

ETO'O'NUN "MİLLİ TAKIMA ALINMALI" DEDİĞİ SAKIB AYTAÇ KİMDİR?
Doğum tarihi: 24 Kasım 1991
Doğum yeri: İzmir
Boy: 1.87 metre
Mevkii: Sol bek
Oynadığı takımlar: Ceylanspor, Dardanelspor, Gençlerbirliği, Denizlispor, TKİ Tavşanlı Linyitspor, Antalyaspor

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr