Bitlis'in Tatvan ilçesinde "PKK/KCK" operasyonunda gözaltına alınan, aralarında eski DBP'li Tatvan Belediye Başkanı Abdullah Ok'un da bulunduğu 7 kişiden 5'i tutuklandı.

Valilikten yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Kapsamlı ve duyarlı çalışmalar sonucunda, 30 Kasım'da Bitlis Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, 'terör örgütü üyesi olmak, terör örgütü adına eylem ve faaliyetlerde bulunmak, terör örgütüne yardım ve yataklık etmek' suçlamasıyla Tatvan ilçemizde 7 şahsa yönelik eş zamanlı operasyon gerçekleştirilmişti. Operasyonda gözaltına alınan şahıslar emniyetteki ifadelerinin tamamlanmasının ardından 7-8 Aralık tarihlerinde adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan eski DBP'li Tatvan Belediye Başkanı Abdullah Ok'un da aralarında bulunduğu L.B, H.Ç, E.A ve R.Ç tutuklanmış, F.T ve K.K ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır."

Kumçatı Belediye Eş Başkanı tutuklandı

Şırnak’ın Kumçatı Belde Belediye Eşbaşkanı Mehmet Demir,savcının itirazı üzerine tekrar gözaltına alınarak tutuklandı. 

Geçtiğimiz günlerde gözaltına alınarak mahkeme tarafından serbest bırakılan Demir, savcılığın itirazı üzerine dün yeniden gözaltına alındı. Bugün Şırnak Adliyesi’nde çıkarılan ve tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilen Demir, “Örgüt üyeliği” iddiasıyla tutuklanarak, Şırnak T Tipi Cezaevi’ne gönderildi. 

 

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr