İçişleri eski Bakanı Ahmet Kemal Selçuk, 1 Ekim Cumartesi günü, eşi Nevin Selçuk ile birlikte tatil yaptığı Kaş İlçesi'nde kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi. Selçuk için, Antalya Valiliği'nde saat 11.30'da tören düzenlendi.

Selçuk'un cenazesi, Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne ait cenaze aracı ve polislerden oluşan tören mangası tarafından Valilik bahçesine getirildi. İçişleri Bakanlığı Bakan Yardımcısı Sebahattin Öztürk, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya eski valisi Saim Çotur ve çok sayıda kamu görevlisiyle, eşi Nevin Selçuk ve ailesi törene katıldı. Burada bir konuşma yapan eski vali Saim Çotur, Selçuk'un önemli bir devlet adamı olduğunu ve her zaman hoşgörülü ve yüzünden tebessüm eksik olmayan bir kişi olduğunu anlattı.
Selçuk'un cenazesi valilik bahçesindeki törenin ardından Muratpaşa Camisi'ne getirildi. Öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Selçuk'un cenazesi Uncalı Mezarlığı'na defnedildi.

AHMET KEMAL SELÇUK KİMDİR?
1930 yılında İzmir'de doğan Ahmet Kemal Selçuk, İstanbul Teknik Üniversitesi'nden makine mühendisi olarak mezun oldu. Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarlığı'nın yanı sıra, 1987 yılında seçim öncesi yaklaşık 3.5 ay bağımsız İçişleri Bakanlığı, 1986-1990 yılları arasında ise Başbakanlık Müsteşarlığı görevlerinde bulundu. Daha sonraki yıllarda ise Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı ve Devlet Denetleme Kurulu Başkanlığı yaptı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr