15 Temmuz darbe girişimi sırasında Sinop Valisi olan Yasemin Özata Çetinkaya, bir süre tutuklanıp serbest bırakıldı. Tutuklu olduğu süreçte Merkez Valisi olarak tayini çıkan Çetinkaya'nın Albay eşi Temel Çetinkaya ise hala tutuklu bulunuyor.

KRT'de Çağlar Cilara'ya konuşan ve 17-25 Aralık sürecinden sonra Sinop Valisi olarak görevlendirildiğini belirten Çetinkaya, FETÖ'ye ait okulların kapanması ve FETÖ'ye devlet imkanları ile verilen yerlerin kamulaştırılması için mücadele ettiğini söyledi.

Merkez Valisi Çetinkaya, 15 Temmuz günü Albay eşi ile birlikte darbe girişimi olduğunu çay bahçesinde sosyal medya ve basından öğrendiğini, bakanlıktan gelen talimatlar gereği kurulan kriz masasına Vali olarak liderlik ettiğini, eşi ile o gece sabaha kadar Sinop ve çevresinde darbeye karşı tedbir aldıklarını anlattı.

Vali Çetinkaya, 2011 yılında Kayseri'de kaymakamlık yaptığı dönemde çocuklarını evlerine yakın olan FETÖ'nün okulları yerine uzakta örgütle bağlantılı olmayan okula hergün kendisinin getirip götürdüğünü, bu yapıdan ailesini hep uzak tuttuğunu anlattı.

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında eşinin Sıkıyönetim Komutanı olarak listede adı yazıldığı ve o gece Başsavcının telefonlarına çıkmadığı söylenerek tutuklandığını belirten Vali Çetinkaya, o listede eşinin adının olmadığını ve o gece Başsavcı tarafından defalarca aranmadığını belgelerle ortaya çıkardı.

Vali Çetinkaya, kendisinin de gözaltı sırasında emniyette gözlerinin bağlanarak ifadesinin alındığını, o gece müsteşarın verdiği ifadede de yer alan talimatları uyguladığını ancak tutuklama gerekçesi olarak müsteşarın ifadelerinin yalanlanarak darbeye karıştığının ileri sürüldüğünü kaydetti.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr