Reuters haber ajansına konuşan Suriye ordusundan bir kaynak, Rusya’nın havadan verdiği destekle askerlerin Halep’in güneybatısına doğru ilerlediğini ve kentteki tüm sevkiyat noktalarının ele geçirilmesiyle teröristlerin tümüyle kuşatma altına alınacağını söyledi.

Binlerce Suriyeli Türkiye sınırında

Şİİ KASABALARINDA BÜYÜK KUTLAMA

Sputnik'in haberine göre, Rusya tarafından desteklenen Suriye ordusunun son bir yılda kazandığı en büyük başarı olarak görülen Halep’teki kuşatmanın kırılmasının ardından, 2012 yılından bu yana teröristlerin elinde olan Zehra ve Nubul’da büyük kutlamalar düzenlendi. Bu sabah Şiilerin çoğunlukta bulunduğu kasabalara giriş yapan Suriye askerleri ve operasyonlara destek veren Hizbullah militanları, kasaba halkı tarafından coşkuyla karşılandı.

Rusya: Türkiye, Suriye’yi işgal edebilir

Suriye devlet televizyonu, askerlerin üzerine pirinç atan halkın Suriye ve Hizbullah bayraklarıyla düzenlediği kutlamaların görüntülerini yayınladı.

‘TERÖRİSTLERE BÜYÜK DARBE'

Muhaliflere yakın olan Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi Başkanı Rami Abdurrahman, ordunun Türkiye ile sevkiyat yolunu ele geçirmesinin muhalefete büyük darbe vurduğunu belirtti. El geçirilen ili Şii kasabasında 5 bine yakın kişinin de orduya destek vermesini beklediklerini, muhaliflerin ise silah ve mühimmat sıkıntısı yaşadığını kaydeden Abdurrahman, “Rejim 72 saatte son üç yılda kaybettiğini geri kazandı. İsyancılar ellerinde kalan son sevkiyat yolunu da kaybederse, bu durum Halep’te sonun başlangıcı olacak” dedi.

Türkiye'den cihatçılara giden son ikmal hattı da kesildi

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr