CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna Artvin'de silahlı saldırı düzenlendi. Saldırı sonrasında gazeteci Ergun Babahan, Twitter'da attığı tweetler nedeniyle zor duruma düştü.

"Faşizme destek veren herkes bedelini ödeyecektir. Buna Kılıçdaroğlu da dahil. Bu henüz başlangıç!" diye yazan Babahan'ın tweetine çok sayıda tepki cevabı geldi. Bir sonraki tweetinde, "Cemaatle başladı, Kürtlere döndü, sonra sıra CHP'lilere gelecek" diyen Babahan, tepkiler dinmeyince "düzeltme" tweetleri attı.



"SÖYLEDİĞİM ŞU..."

inde saldırıyı övmediğini, saldırının sonuçlarını anlattığını savunan Babahan, "Böyle bir saldırı sadece anamuhalefet liderine yapılır bu ülkede" diye yazdı. Kendisini yanlış ifade ettiğini söyleyen Babahan, "Söylediğim şu: Bu ülkede akp'den farklı düşünene hayat hakkı yok" dedi.

Babahan şunları yazdı:

Yanlış anlamaya açık tweetimi düzelteyim: Faşizan zihniyet önce toplumun geniş kesimlerini ortak bit düşmana karşı birleştirir. Sonra sıra kendisine destek veren kesimlere gelir. Eli güçlendikçe, farklı düşünen muhalifleri hedef alır, sindirir. Berberoğlu'na açılan dava, Kılıçdaroğlu'na silahlı saldırı bunun ilk örnekleridir. Zaman içinde daha da turmanacaktır

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr